Ο Πειραιάς τιμά με μεγαλοπρέπεια τους Αγίους Αναργύρους σε Κοκκινιά, Καλλίπολη, Δραπετσώνα και Τζάνειο





Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, πανηγυρίζουν αύριο Τρίτη (01/07) οι φερώνυμοι  Ιεροί Ναοί  της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκονται  στην περιοχή Καραβά Παλιάς Κοκκινιάς, στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στην Καλλίπολη.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, σήμερα Δευτέρα (30/06) στις 19:30 θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχελώου κ. Νήφωνος. Στις 21:00  θα ψαλεί η Παράκληση και θα ακολουθήσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Αύριο Τρίτη(01/07), ανήμερα της εορτής, το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις  19:00  θα τελεσθούν ο πανηγυρικός εσπερινός και η Παράκληση. Κατά τις ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως σήμερα Δευτέρα (30/06) στις 19:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός  εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Αύριο Τρίτη (01/07) το πρωί, θα τελεσθεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχελώου κ. Νήφωνος. Στις  18:30  θα τελεσθούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Παράκληση.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα Δευτέρα (30/6) στις 19:00 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός  εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Αύριο Τρίτη (01/07) το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και στις 12:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Στις 18:00  θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων Αναργύρων. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο των Αγίων.

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας,. Σήμερα Δευτέρα (30/06) στις 20:00 θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία κατά τη μοναστηριακή τάξη. Αύριο Τρίτη (01/07) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 18:00 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων. Θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων.