Νέα δημοσκόπηση προκαλεί εκνευρισμό στον Τσίπρα – Χάος η διαφορά με ΝΔ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον Σύριζα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταία είναι αυτή της εταιρείας Interview για την Βεργίνα TV, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου. Σύμφωνα με τα ευρήματά της προηγείται με 56% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έναντι 20% του Τσίπρα, ενώ προβάδισμα 22,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός διατηρούν τεράστια δημοσκοπικά ποσοστά, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της διολισθαίνουν σε πολύ χαμηλά νούμερα, ενώ το Κίνημα Αλλαγής συμπιέζει τον Τσίπρα όχι μόνο με τα νούμερά που έστω και οριακά είναι ανοδικά, αλλά με τις πολιτικές του. Το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που καταθέτει συνεχώς ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα θέματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρκείται σε στείρα αντιπολίτευση καταγγέλλοντας μόνο ότι κάνει η Κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωσε σήμερα την Κυβέρνηση για το θέμα της ύφεσης λέγοντας: «Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις. Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής».

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, προτίμησε να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους στον τουρισμό φορείς το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για  την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία και δήλωσε: «Η Κυβέρνηση ήδη καθυστέρησε. Πολλές προαναγγελίες προθέσεων, αλλά κανένα συγκεκριμένο σχέδιο επανεκκίνησης. Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ήδη στην Βουλή (κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης) ολοκληρωμένη Πρόταση για τις κατευθύνσεις ενός Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση».

Στην Κυβέρνηση ερμηνεύουν ως εκνευρισμό την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αρνηθεί να παραστεί στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί στην τελετή μνήμης του Σαββάτου για τα θύματα στην Marfin. Αντιθέτως η Γεννηματά δήλωσε ότι θα παραστεί, αλλά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ζητώντας να εντείνει την προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη.