Παραλίγο κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτει ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για επικείμενη "κατάρρευση" των ελληνικών τραπεζών την προσεχή Τετάρτη, στην περίπτωση που στο χθεσινό Eurogroup δεν προέκυπτε συμφωνία, μίλησε ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας την παράταση που εξασφαλίστηκε από την κυβέρνηση. 

Ο Μάικλ Νούναν τόνισε πως στη διάρκεια των συζητήσεων "η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη".

Ακόμα, ο Ιρλανδός Υπουργός σχολίασε τις πολιτικές επιπτώσεις της συμφωνίας για παράταση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως συνιστά "ανατροπή της προεκλογικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ". "Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά" σημείωσε ο Μάικλ Νούναν.

"Ηταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα", πρόσθεσε για το μέλλον ο Ιρλανδός Υπουργός.

Πηγή: Parapolitika.gr