Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η χώρα μας ζητάει να γίνει αποδεκτή η παράταση της δανειακής σύμβασης ώστε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες», είπε στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος συντονιστικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Είπε ότι αυτό θα δώσει μια ανάσα στην οικονομία καθώς θα πάρουμε κάποια χρήματα.

Σημείωσε ότι η Αθήνα δεν ζητάει παράταση του μνημονίου καθώς όπως είπε η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το μνημόνιο.

Τόνισε ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να το αποδεχτεί, ενώ υπογράμμισε ότι το βασικότερο είναι να σταματήσουν τα παράλογα πράγματα που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Με αφορμή τη δήλωση Σόιμπλε που απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας, είπε ότι είναι απειλή και για την Ελλάδα και για τους άλλους ευρωπαίους. Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχτεί την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Εκτίμησε πως θα γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα τονίζοντας πως αυτά τα κάνει ο Σοιμπλε για να βρεθεί μια μέση λύση.

Χαρακτήρισε διαπραγματευτική την πρόταση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι εάν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ η ελληνική πλευρά θα ζητήσει έκτακτη σύνοδος κορυφής καθώς το θέμα είναι πολιτικό.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα αν απορριφθεί το ελληνικό αίτημα και στη σύνοδο κορυφής, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει.

Πηγή: parapolitika.gr