Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Ήταν όλοι εκεί για το 40ήμερο μνημόσυνο του Παναγιώτη Τζένου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ - Εκπρόσωποι της πολιτικής και πλήθος δημοσιογράφων στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Σε κλίμα οδύνης και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε το πρωί το 40ήμερο μνημόσυνο του δημοσιογράφου και Γενικού Διευθυντή Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά» Παναγιώτη Τζένου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Το «παρών» έδωσαν εκτοντάδες συνέδελφοί του, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας, σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό του ομίλου των Παραπολιτικών, ύπο τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Μάκης Βορίδης, υπουργός Εωτερικών, Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας, Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρ. Επίτροπος ΕΕ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας, Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Δικαιοσύνης, Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης, Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Επίσης παρέστησαν βουλευτές από όλα τα κόμματα. Μεταξύ άλλων οι Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόδρος Βουλής, Μπάμπης Αθανασίου, αντιπρόεδρος Βουλής, Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής ΝΔ Βορείου Τομέα Αθηνών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, βουλευτής ΝΔ, Β’ Πειραιά, Γιάννης Μελάς, βουλευτής ΝΔ, Α’ Περαιά, Νόνη Δούνια, βουλευτής ΝΔ, Α’ Πειραιά, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, βουλευτής ΝΔ Α΄Πειραιά, Γιάννης Καλλιάνος βουλευτής ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Φίλιππος Φόρτωμας, βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Πειραιά, Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Δυτικού Τομέα Αθήνας. Επίσης, ο Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, η Σταυρούλα Αντωνάκου, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι Νίκος Νικολόπουλος, πρώην βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, πρώην βουλευτής.

Παράλληλα, έδωσαν το «παρών» οι Αντώνης Νικοπολίδης, Αλέξης Κούγιας, Μανώλης Κονταρός, ενώ παρέστη και η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ο Αλέξης Σκαναβής, εκδότης Ελεύθερου Τύπου, ο Γιώργος Αυτιάς και πλήθος άλλων εκπροσώπων από των χώρο της δημοσιογραφίας.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε με λόγια καρδιάς για τον Παναγιώτη Τζενο «ενός προσώπου που με τρόπο απέραντα δυναμικό φιλάνθρωπο διεισδυτικό κέρδισε τις καρδιές μας, την αγάπη μας και την φιλία. Μαζί με την Ανδριάνα έφταξαν μία θαυμάσια οικογένεια με έναν θαυμαστό καρπό, τον Γιαννάκη, αλλά και έναν πλούτο πνευματικό, υπαρξιακό, αλήθειας και κοινωνικής δράσης και προς εμάς. Ο Παναγιώτης παρ’ όλη την εξωτερική του δύναμη ήταν ένας πολύ ευαίσθητος, πραγματικά γεμάτος αγάπη και στοργή άνθρωπος. Κι εμείς εδώ στον Πειραιά και ειδικότερα στην καθημάς μητρόπολη έχουμε απολαύσει πλειστάκις αυτής της παμφαεστάτης αγάπης του και της μεγάλης του στοργής. Πλήρωσε το κοινό του βίου χρέος πολύ ενωρίς. Έφυγε λοιπόν για την χώρα των Μακάρων, τον πραέων, της πνευματικής διαστάσεως του Παναγίου Θεού για να καταδειχθεί άξιος της επουρανίου κλήσεως. Και θέλω να σας πώ αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές μου, ότι ο Παναγιώτης ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο πρόσωπο. Με βαθιά πίστη στον Πανάγιο Θεό, με δυναμική θεία κοινωνία, ύπο το σεπτό πετραχείλι του γέροντος Εφραίμ, καθηγουμένου Μονής Βατοπαιδίου. Και με αυτή την πίστη, λοιπόν, ως πνευματικό όχημα πορεύτηκε στους ουρανούς, έχοντας πάντοτε τα εύσημα μιας αληθηνής διακονίας αγάπης για τον άνθρωπο και την ζωή. Μέσα από την αληθινή δημοσιογραφία, μαζί με τον αυτάδελφό του, πνευματικά, τον Γιάννη Κουρτάκη, δημιούργησαν τον θαυμαστό οργανισμό, ο οποίος δυναμικά, φιλάνθρωπα και τόσο αληθινά εξαγγέλλει το καινούργιο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην αποτυχία της Ιστορίας. Δεόμεθα στον Πανάγιον Θεόν να καταπέμψει ουράνια παραμυθία στην Ανδριάνα και τον Γιάννη, να γνωρίζουν ότι έχουν έναν δυναμικό πρεσβευτή ενώπιον του θρόνου της Χάριτος. Δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ ότι στην καταστροφική πυρκαγιά του Υμηττού, όταν κατεστράφησαν οι εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας, το ίδιο βράδυ εκπέμπαμε από τον πομπό των Παραπολιτικών, με άμεση ενέργεια και δυναμική παρέμβαση του αγαπημένου μας Παναγιώτη. Είμεθα ευγνώμονες στον Θεό που μας τον χάρισε. Και να γνωρίζετε ότι η δική του προσευχή πλέον θα σας συνοδεύει στην πορεία του βίου σας».