Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς με κριτήρια τουλάχιστον για έξι μήνες προχωρά η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο Πέμπτη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επ’ αφορμή της ανακοίνωσης του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λέγοντας ότι η προστασία από πλειστηριασμούς αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης έχει επεξεργαστεί τη σχετική ρύθμιση, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντός. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις η ισχύς της ρύθμισης να φτάσει έως και τους 12 μήνες.

Συγκεκριμένα για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας θα πρέπει να συνδυάζει αθροιστικά τρία κριτήρια: ύψος συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας, ύψος ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και ύψος καταθέσεων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ