Παραδίδει, αλλά μένει… αρχηγός ο Βενιζέλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν εγκαταλείπει την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Ευ. Βενιζέλος, υπό το βάρος της ήττας των τελευταίων εκλογών, να άνοιξε το παιχνίδι της διαδοχής του στην προεδρία του κόμματος, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο προωθεί το σενάριο της αποχώρησης από την αρχηγία, αλλά μένοντας στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή, θέλει να συνεχίσει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην κοινοβουλευτική δράση του κόμματος, παραχωρώντας στους επίδοξους διαδόχους του μόνο την παράταξη, που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τέτοια εξέλιξη βρίσκει αντίθετους, κυρίως, τη Φώφη Γεννηματά και τον Α. Λοβέρδο, οι οποίοι θεωρούν ότι στο ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας θα πρέπει να υπάρξει καθαρή λύση και όχι μεσοβέζικη και με σημαδεμένα χαρτιά.

Κι αυτή δεν είναι η διεξαγωγή ενός «ελεγχόμενου» συνεδρίου από τον Ευ. Βενιζέλου, που θα του δίνει τη δυνατότητα να προωθήσει για τη θέση του προέδρου του κόμματος ένα πρόσωπο που θα ανήκει στη σφαίρα της επιρροής του και δεν θα αμφισβητήσει την παραμονή του στην αρχηγία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντίθετα, θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες σε επίπεδο βάσης και η εκλογή να γίνει απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ηδη στο παρασκήνιο διεξάγονται συζητήσεις για τον τρόπο εκλογής της επόμενης ηγεσίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών.