Αυτό είναι το κρυφό χαρτί του Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα πρόσωπα διαδέχονται το ένα το άλλο, μα αυτό της... αριστερής κυρίας Καρυστιάνη είναι ο κρυμμένος άσος στο Πρωθυπουργικό μανίκι. Μέχρι τώρα κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό και αποτελεί την έκπληξη εάν τελικά δεν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των Πρωθυπουργικών αποφάσεων η πρόταση Αβραμόπουλου.

Αυτό θα γείρει την πλάστιγγα εάν ύψωσε φωνές διαμαρτυρίας ο κ. Γιούνκερ στη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα και με δεδομένο ότι ο πρώτος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση Επίτροπο από το χώρο της Αριστεράς….

Η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη –σύζυγος του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη – δημιουργός της «Μικράς Αγγλίας» και βραβευμένη με το Κρατικό βραβείο Μυθιστορήματος το 1998 και το 2001. Είναι επίσης σεναριογράφος με έργα που έχουν γυριστεί για τον κινηματογράφο στο πλευρό του συζύγου της Παντελή Βούλγαρη.

Η κυρία Καρυστιάνη προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς –έτσι με την επιλογή αυτή ικανοποιείται και το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ- ενώ θα είναι και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας. Για το έργο της έχουν εκφραστεί και βαθιές αμφισβητήσεις από εξέχοντες κριτικούς όπως ο Δημοσθένης Κούρτοβικ ότι το τελευταίο έργο της «Μικρά Αγγλία» δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα όρια της ηθογραφίας και καταλήγει σε ένα μελόδραμα με ελάχιστο βάθος Πάντως, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δημιουργήσει έκπληξη με κυρίαρχο στοιχείο ότι η κυρία Καρυστιάνη προέρχεται από το χώρο της τέχνης –ασχέτως του πνευματικού της βάρους- μα κυρίως ότι πρόκειται για γυναίκα –την πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα!