Νέα δημοσκόπηση λίγο πριν την κάλπη από την εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαβάστε ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΥΡΙΟ τη δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΣΗ»

Σημαντική επιδείνωση όλων των στοιχείων εις βάρος της ΝΔ δείχνει η τρίτη κατά σειρά προεκλογική δημοσκόπηση της RASS για την Επένδυση επιβεβαιώνοντας τις τάσεις που είχαν διαφανεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου έχει διευρυνθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει προβάδισμα 4,8% (31,3% έναντι 26,5% της ΝΔ). Σημειώνεται ότι η διαφορά στην πρώτη δημοσκόπηση της RASS  για την Επένδυση (7-8 Ιανουαρίου ) ήταν στις 2,7 μονάδες.

Ενδεικτικό του δυσμενούς για τη ΝΔ κλίματος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σταδιακά χάσει το πλεονέκτημα που είχα στα προσωπικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Στην καταλληλότητα  για την πρωθυπουργία η υπέρ του διαφορά έχει συρρικνωθεί στη μία μονάδα (38.2% έναντι 37,2% του Αλέξη Τσίπρα).

Αποκαλυπτικά για την αποτελεσματικότητα (ή αναποτελεσματικότητα) της προεκλογικής καμπάνιας και των τηλεοπτικών σποτ των δύο βασικών μονομάχων – και διαφωτιστικό για έναν από τους παράγοντες που λειτούργησαν εις βάρος της ΝΔ -  είναι η αξιολόγηση που κάνουν οι ερωτηθέντες. Το 33,1% θεωρεί καλύτερα την καμπάνια και τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το  16% θεωρεί επιτυχή  της ΝΔ. Η αστοχία της καμπάνιας της ΝΔ φαίνεται ακόμα περισσότερο αν συνδυαστεί με το ότι η πλειοψηφία προτιμά Μνημόνιο και ευρώ. Παρόλα αυτά η Συγγρού δεν κατάφερα να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ρήξη με τους εταίρους και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.

Η παράσταση νίκης, τέλος, 87,7% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι είναι στοιχείο των δημοσκοπήσεων που συνήθως δεν διαψεύδεται, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στη ΝΔ. 

1RAT

2RAT

3RAT

4AT

5RAT

6RAT