Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται μεταξύ 2,6 - 5,5 ποσοστιαίων μονάδων

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ποσοστό 28,1%, ενώ η ΝΔ στο 25,5%. Το Ποτάμι ακολουθεί με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 2,8%, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν 2,6%.

1ds

Επίσης, στο γκάλοπ της Αlco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ βρίσκεται στις 3,2 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 28% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται το Ποτάμι με 4,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,2% το ΠΑΣΟΚ με 4%, το ΚΚΕ με 3,7%. Οι ΑΝ.ΕΛ. καταγράφουν 2,2%, ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 1,5%.

2ds

Ακόμα, στην έρευνα της εταιρίας Interwiew που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στη «μάχη» της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3,5%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 26%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται με 5,5% ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κινείται στο 2,5%, ενώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.ΟΣ. συγκεντρώνουν από 1%.

3ds

Τέλος, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και η ΝΔ 25,5%.

Ακολουθούν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5,5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.