Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν να μικραίνει η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά

Σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις θα παίξει η νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που διεξήχθη για λογαρισμό της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.

Για πρώτη φορά η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα εμφανίζεται να είναι κάτω από 3% και αποκαλύπτει την καταγραφή μιας συνεχόμενης σμίκρυνσης της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, η οποία είχε φτάσει κοντά στο 5%.

Το κυριότερο στοιχείο είναι ότι χάνεται πλέον ο αέρας της μεγάλης διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που θα επηρεάσει τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στη ρητορική του και στην επιμονή του για επιτάχυνση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,7%, έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλη δημοσκόπηση της Alco για το “Πρώτο Θέμα” η διαφορά των δύο περιορίζεται στο 3,3 %

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με 6,1%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ, με 5,8% έκαστο. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην έκτη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό 5,5%.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με χαώδη διαφορά: συγκεντρώνει 65,1%, έναντι μόλις 24,9% της ΝΔ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,4%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,5.