Ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει ότι δεν είναι εφικτή η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 

Την πεποίθησή του πως δεν θα καταστεί εφικτή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και πως η χώρα οδεύει σε εκλογές εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Θα έλεγα απευθυνόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, "ας κρατήσουμε τις διαφορές μας, ας κρατήσουμε όλοι μας τις αντιθέσεις που έχουμε, αλλά ας αντιπαρατεθούμε στην ουσία των προβλημάτων. Η χώρα δεν χρειάζεται τεχνητές πολώσεις, που απομακρύνουν την πολιτική από την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά 90,1 FM), ενόψει της αυριανής του συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 13:00.

«Οι αντιθέσεις και οι διαφορές των κομμάτων είναι δεδομένες, είναι αναγκαίο στοιχείο μάλιστα στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της λειτουργίας του πολιτεύματος, αλλά από κει και πέρα -το επαναλαμβάνω- ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει. Τόσο σήμερα όσο και αύριο», πρόσθεσε και εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου, να συστρατευτούμε για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή ΠτΔ», τόνισε ο κ. Κουβέλης και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του αποφάσισε την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλεια.

Πηγή: newsbeast.gr