ΜΩΡΑΛΗΣ σε ΚΟΥΒΕΛΗ: ΝΑΙ σε όλα για το master plan των Κινέζων και τον προβλήτα στην Πειραϊκή… εκτός από το Mall !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Ναι σε όλα από τον Γιάννη Μώραλη για το μάστερ πλαν των Κινέζων του ΟΛΠ
  • Καμία αντίρρηση και από τον ''αριστερό'' υπουργό Ναυτιλία Φώτη Κουβέλη
  • Όχι από τον Γιάννη Μώραλη μόνο για τη δημιουργία Mall μέσα στο Λιμάνι (τυχαίο;)

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Επίσημη ενημέρωση μέσω δελτίου τύπου από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη.

Αξίζει να προσέξει κανείς, ότι ενώ στην εισαγωγή του δελτίου τύπου αναφέρεται ότι συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Πειραιά, εντούτοις όλο το δελτίο τύπου αφορά στο μάστερ πλαν των Κινέζων του ΟΛΠ. Τυχαίο;

Και μάλιστα, μια μέρα μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πειραιωτών την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στην Πειραϊκή, ενάντια στο μπάζωμα της θάλασσας του Πειραιά και τη δημιουργία προβλήτα εκατοντάδων μέτρων για κρουαζιερόπλοια. Τυχαίο και αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στον Πειραιά και άπτονται του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Master Plan του Ο.Λ.Π., με τον κ. Μώραλη να τονίζει πως προσεγγίζει θετικά το αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά στα όρια του Δήμου Πειραιά, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή του στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) εντός της λιμενικής ζώνης.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το ύψος των κτηρίων και τα αναφερόμενα ύψη των 55 μέτρων σε συγκεκριμένες ζώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τουλάχιστον για το τμήμα του λιμανιού που αφορά στον Δήμο Πειραιά, θα πρέπει τα ύψη να συμμορφώνονται με τον πολεοδομικό κανονισμό του Δήμου, έτσι ώστε να είναι σε αρμονία οι όποιες λιμενικές εγκαταστάσεις με τα κτήρια του Δήμου και με το περιβάλλον.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πειραιά παρέδωσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου 2018, που αφορά στο Master Plan του Ο.Λ.Π.

Επίσης συζητήθηκε το αντισταθμιστικό όφελος το οποίο λαμβάνει για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά από τον Ο.Λ.Π., για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης, έθεσε στον κ. Κουβέλη το θέμα της δημιουργίας προβλήτας για την κρουαζιέρα στην Πειραϊκή - η οποία περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του Master Plan - εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη, όπως έχει ζητηθεί από τον Δήμο Πειραιά με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μπορεί να γίνει μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της συγκεκριμένης υποχρεωτικής από τη σύμβαση παραχώρησης, επένδυσης.

  • Άραγε, γιατί έτρεξε να προεξοφλήσει τη στήριξή του στο μπάζωμα της Πειραϊκής ο Γιάννης Μώραλης, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει υποβληθεί περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη;;;;