ΜΠΑΖΩΜΑ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ: Εκατοντάδες Πειραιώτες είπαν ΟΧΙ σε ΟΛΠ-Κινέζους & Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το κίνημα του «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ» μεγαλώνει διαρκώς

- Εκατοντάδες Πειραιώτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Πειραϊκή κατά της δημιουργίας προβλήτα για κρουαζιερόπλοια

- Το κλίμα στον Πειραιά πολώνεται ενάντια σε Κινέζους-ΟΛΠ και Δήμαρχο Πειραιά που στηρίζει το έργο

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Οι Πειραιώτες συσπειρώνονται ολοένα και περισσότερο κατά του μπαζώματος της Πειραϊκής, που θα επέλθει εφόσον προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός βάσει του μάστερ πλαν που έχουν υπογράψει οι Κινέζοι του ΟΛΠ και το Ελληνικό Κράτος.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το πρωί, εκατοντάδες Πειραιώτες συγκεντρώθηκαν στην Πειραϊκή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ακόμη μια φορά, σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει εάν προχωρήσει η υλοποίηση των σχεδίων του ΟΛΠ.

Οι «Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής», οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και την προσπάθεια αντίστασης κατά της υλοποίησης του έργου, αναφέρουν ότι εάν προχωρήσει το μπάζωμα της Πειραϊκής και η δημιουργία home port για κρουαζιερόπλοια, αυτό θα σημάνει την οριστική καταδίκη όχι μόνο για την Πειραϊκή, αλλά για ολόκληρο τον Πειραιά.

Καθώς η περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκύψει τόσο από το μπάζωμα όσο και από τις εκπομπές καυσαερίων των κρουαζιερόπλοιων θα προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα του Πειραιά, ενώ παράλληλα διατυπώνουν την άποψη ότι η πόλη δε θα κερδίσει τίποτα από όλα αυτά, όπως δεν κερδίζει σήμερα, παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που διέρχονται από το λιμάνι του Πειραιά κάθε χρόνο.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ

Μέχρι στιγμής, είναι γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από τους Κινέζους του ΟΛΠ ιδίως στα ζητήματα που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία των Πειραιωτών (από τις εκπομπές καυσαερίων των κρουαζιερόπλοιων) ούτε για την καταστροφή του μοναδικού τοπίου της Πειραϊκής (λόγω του μπαζώματος εκατοντάδων μέτρων για τη δημιουργία προβλήτα).

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Και βέβαια, απαντήσεις σε αυτά τα καίρια θέματα δεν έχει δώσει ούτε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης - ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ - παρά το γεγονός ότι έχει ταχθεί υπέρ της υλοποίησης του έργου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ζήτημα αρχίζει να λαμβάνει μεγαλύτερη έκταση και σίγουρα θα μας απασχολήσει έντονα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα ενόψει αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών.