Σαμαράς: “Όσο και να φωνάζετε δε θα γίνετε κυβέρνηση”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για συνιστώσες και τρομοκρατία

"Όποιος απόψε άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Συνέβη το προφανές: Για το μεγάλο θέμα του ΠτΔ, χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα" είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. "Παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά δεν τρομοκρατείτε την ελληνική βουλή" ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε θέλοντας να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν έρχεται στη Βουλή

"Κατηγορήθηκα ότι δεν έρχομαι συχνά στη Βουλή. Αν θέλετε κοινοβουλευτικό διάλογο, αναρωτηθείτε τι κάνετε εσείς γι' αυτό" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για υπαινιγμούς και λάσπη στον ανεμιστήρα ενώ συνέχισε μιλώντας για την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας "Και στη δική σας ομιλία αφού προκαλέσατε αναταράξεις. Δεν είπατε λέξη. Αυτός είναι ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Τον έχετε ακυρώσει μόνος σας το διάλογο κύριε Τσίπρα. Εγώ παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέτωπα για το καλό της Ελλάδας. Όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες κύριε Τσίπρα"

"Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση" είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε "Δεν θα σας μιλήσω για λανθασμένες προβλέψεις αλλά για την αλήθεια που φοβάστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης μας δίνει τη δύναμη να βγούμε στο ξέφωτο"

Αλήθεια 1

Η Ελλάδα θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Θα καλύπτουμε και τους τόκους και έτσι δεν θα προστίθεται χρέος. Στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης το έλλειμμα μηδενίζεται μετά από 40 χρόνια

Αλήθεια 2

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν.

Αλήθεια 3

Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια

Αλήθεια 4

Το χρέος άρχισε να μειώνεται ονομαστικά και θα μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ
Θα πέσει και άλλο

Αλήθεια 5

Η Ελλάδα δεν θα χρειάστει άλλο Μνημόνιο. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της κας ΛΑγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κα ΛΑγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμ. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.

Αλήθεια 6

Οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση άρχισαν. Υπάρχουν στο προσχέδιο του προυπολογισμού, μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης, διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι το 2015. Τα έσοδα θα έρθουν λόγω της ανάπτυξης. Αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες. Σταδιακά θα πάρουν πίσω τα τρία τέταρτα των περικοπών. Οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72 με 100 και θα μειωθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όσοι έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.

Αλήθεια 7

Τέστ αντοχής τραπεζών. Θα αρχίσουν να δίνουν ρευστότητα. Η βιωσιμότητα του χρέους θα ανακυρηυχθει επίσημα και η οικονομία μας θα αναβαπτιστεί. Θα προχωρήσουμε με νέα συμφωνία ανάπτυξης για την μεταμνημονιακή εποχή