Επιστολή – Μήνυμα ενότητας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση  κος Γιώργος Πατούλης με επιστολή προς τους ομολόγους του Δημάρχους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας τα κάτωθι:

«Σε λίγες ημέρες οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των ανώτερων θεσμικών μας οργάνων, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.   Γι αυτό είναι σημαντικό να επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν στις Π. Ε. Δ. και την Κ.Ε.Δ.Ε.,  τα στελέχη εκείνα που θα μπορέσουν να εκφράσουν πολιτικά το αίτημα για :

-         αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών μας οργάνων, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη εκπροσώπηση όλων των Δήμων

-        δίκαιη κι αντικειμενική κατανομή πόρων, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κι όχι με βάση τα συμφέροντα των πληθυσμιακά μεγαλύτερων Δήμων, σε βάρος των μικρών

-        απαλλαγή της Αυτοδιοίκησης από το στενό κομματικό εναγκαλισμό, που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία της Κ.Ε.Δ.Ε..

165 Δήμαρχοι, εκατοντάδες στελέχη, στηρίζουν την Ανατροπή

Το Κίνημα Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση , το οποίο διαθέτει ήδη την ευρεία στήριξη 165 Δημάρχων όλης της χώρας αλλά και εκατοντάδων ακόμη αυτοδιοικητικών στελεχών, που συμμετέχουν ως εκλέκτορες στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στις Π.Ε.Δ., είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που ενώνει πρόσωπα από διαφορετικά κόμματα. Δημιουργηθήκαμε στους χώρους που καθημερινά δίνουμε τις μάχες μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, κι όχι σε κλειστά κομματικά γραφεία.

 

Εμείς είμαστε αυτοδιοικητικοί

Η αποδοχή του Κινήματος Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση τρομάζει τους αντιπάλους μας. Γι αυτό επιχειρούν ψευδώς να μας παρουσιάσουν ως μια κομματικά κατευθυνόμενη πρωτοβουλία. Μας αποκαλούν «γαλάζιους» υποψήφιους, ενώ παρουσιάζουν τις δικές τους υποψηφιότητες ως δήθεν ανεξάρτητες, «λευκές». Λένε ψέματα, γιατί γνωρίζουν ότι: 

-        δεν συνδέσαμε την πρωτοβουλία μας ούτε με την ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς, ούτε της Κεντροαριστεράς, όπως διακηρύσσουν  οι αντίπαλοί μας. Εμείς επιδιώκουμε την Αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης

-         στο Κίνημα μας συμμετέχουν Δήμαρχοι που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστά άνω του 50%, που αποδεικνύει  την υπερ-κομματικότητα της υποψηφιότητάς τους

-         οι ίδιοι που μας κατηγορούν ως δήθεν κομματικές υποψηφιότητες, διαθέτουν μικρό έρεισμα στις κοινωνίες τους, αφού απέσπασαν ποσοστά μικρότερα του 21-22%. Κι οφείλουν την εκλογή τους τη δεύτερη Κυριακή, σε συμφωνίες που έκλεισαν σε κομματικά γραφεία

·         διχάζουν την Αυτοδιοίκηση και διαχωρίζουν τα στελέχη της με βάση κόμματα και χρώματα, κι όχι με βάση προγράμματα και ικανότητες. 

Πως μιλούν για ανεξαρτησία και για δήθεν «λευκές υποψηφιότητες» , όταν στηρίζονται σε χρίσματα που δίνονται σε γραφεία αρχηγών κομμάτων και βασίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό τους στη δημιουργία ετερόκλητων συμμαχιών, που έχουν ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών;

Είμαστε η Δύναμη Ανατροπής κατεστημένων συμφερόντων

Είμαστε η Νέα Δύναμη στην Αυτοδιοίκηση,  που ήρθε να ανατρέψει παράταιρες συμμαχίες και κατεστημένα συμφέροντα ετών. Ερχόμαστε για:

-       να ανατρέψουμε «τις παρεούλες» που σχηματίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα θεσμικά μας όργανα, οι οποίες        μοίραζαν θώκους  και χρήματα με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα.

-        να εκφράσουμε τα συμφέροντα όλων των Δήμων , ισότιμα.

-        να βάλουμε τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος Δήμων, που είδαν τα προηγούμενα χρόνια        να μειώνεται η χρηματοδότησή τους, να στερούνται το απαραίτητο  προσωπικό για τη λειτουργία τους, να μειώνεται ο     αριθμός των συμβούλων που συνεπικουρούν τους Δημάρχους στο δύσκολο έργο τους, να μειώνεται κατακόρυφα η    αμοιβή των Δημάρχων και των αντιδημάρχων ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευθύνες και αρμοδιότητές τους

-      να μπει τέλος στην άγρια περικοπή των πόρων μας, στα 3,5 χρόνια αφωνίας προς την Πολιτεία κι έλλειψης κάθε  είδους διεκδίκησης προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

-        να διεκδικήσουμε αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου», σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν την ένταξη και χρηματοδότηση έργων.

Έχουμε διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών , θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο μας για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με τη δική σας στήριξη, ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε την Ανατροπή, κόντρα σε αυτούς που επενδύουν στο διχασμό και τη διάσπαση μας.