Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σαμαρά στην Αρχαία Αμφίπολη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σε απόσταση από το χώρο των ανασκαφών και δεν τους επετράπη η είσοδος, αποχώρησε από την αρχαία Αμφίπολη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, έφτασε στην Αρχαία Αμφίπολη γύρω στις 10 παρά 15 το πρωί, ξεναγήθηκε στο χώρο της εξελισσόμενης ανασκαφής από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι οι ανασκαφές που διεξάγονται στο μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, εικάζεται ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου.

Στο χώρο γύρω από την αρχαιολογική ανασκαφή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Με τη σύσταση "κάντε υπομονή λίγες μέρες", ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης, με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση στο δημοτικό αναψυκτήριο, λίγο προτού μεταβεί στο χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Ο Πρωθυπουργός, ιδιαίτερα ευδιάθετος, συνομίλησε με τους κατοίκους και, στη συνέχεια, μετέβη στον Τύμβο Καστά, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο της ανασκαφής από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι "η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή" και πρόσθεσε ότι "η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο".

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αρχαία Αμφίπολη Σερρών