Διορθώσεις στον φόρο ακινήτων – Δείτε τις νέες τιμές που ισχύουν σε περιοχές του ευρύτερου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι οξύτατες αντιδράσεις χιλιάδων ιδιοκτητών αλλά και το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που δημιούργησε το αλαλούμ με τον φόρο ακινήτων αναγκάζει την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς και να προχωρήσει σε γενναίες διορθώσεις, σε τουλάχιστον 396 περιοχές όλης της χώρας, μέσα σε αυτές και οι περιοχές του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Εθνος,ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τιμές ζώνης που ίσχυσαν για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει σε κάποιες περιπτώσεις μείωση φόρου έως και 96% για οικόπεδα και αγροτεμάχια στις συγκεκριμένες περιοχές.
Τις μεγαλύτερες μειώσεις αναμένεται να τις έχουν όσοι έχουν μεγάλες εκτάσεις, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ συμπληρωματικό φόρο, καθώς με την εκκαθάριση που τελικά αποσύρθηκε πλήρωναν και συμπληρωματικό φόρο πέραν του κύριου φόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταβολή της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες κι όχι μόνο για όσους επανεκκαθαριστεί ο ΕΝΦΙΑ.


Σε ό,τι αφορά την εξόφληση του φόρου θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, εκτός εάν οι ταμειακές ανάγκες του προϋπολογισμού απαιτούν την καταβολή "διπλής" και όχι "μονής" δόσης, σενάριο που χαρακτηρίζεται από στελέχη του οικονομικού επιτελείου μάλλον ως ακραίο.


Ενδεικτικό είναι ότι εξακολουθεί να εξετάζεται η δυνατότητα εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου.



Δείτε τις τιμές στις περιοχές του Πειραιά:


Αττικής Πειραιώς Αίγινας 31,00 €
Αττικής Πειραιώς Αμπελακίων 190,00 €
Αττικής Πειραιώς Δραπετσώνας 450,00 €
Αττικής Πειραιώς κοιν. Αγκιστρίου 32,00 €
Αττικής Πειραιώς κοιν. Αντικυθήρων 7,16 €
Αττικής Πειραιώς Κορυδαλλού 150,00 €

Αττικής Πειραιώς Κυθήρων 8,50 €
Αττικής Πειραιώς Μεθάνων 15,00 €
Αττικής Πειραιώς Νικαίας 747,00 €
Αττικής Πειραιώς Περάματος 300,00 €
Αττικής Πειραιώς Σαλαμίνας 170,00 €
Αττικής Πειραιώς Τροιζήνος 33,00 €

Αττικής Πειραιώς Ύδρας 220,00 €


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ