Ψωμί από χρυσάφι: Ποια τιμή θα αγγίξει η φραντζόλα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Oι αυξήσεις τιμών σε πρώτες ύλες συνεχίζονται και επόμενο είναι το ψωμί, καθώς φτάσει μέχρι και τα 1,50 ευρώ λόγο του σιταριού, το οποίο πλέον δεν θα προμηθευόμαστε από την Ρωσία.

Χρυσό πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές το ψωμί με τη φραντζόλα να φτάνει το 1,30 ευρώ με τα χειρότερα να βρίσκονται προ των πυλών.

Σε ένα από τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης το ψωμί κάνει από 1 έως 1,40 ευρώ, ενώ τα ψωμιά με ειδικά άλευρα φτάνουν και τα 4 ευρώ.

Η αύξηση που αναμένει είναι από 10-30%. Αυτό σημαίνει πως από 1,00 – 1,40 ευρώ τα ψωμιά θα φτάσουν από 1,30 ως 1,82 ευρώ, τιμή που αναμένεται να στρογγυλοποιηθεί στα 1,90 ευρώ όπως αναφέρει η εκπομπή Live News.

Κανένα κέρδος για τους επαγγελματίες ψωμιού

Το μείγμα είναι εκρηκτικό για καταναλωτές και μικροεπαγγελματίες. Από την μία οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά και από την άλλη οι επαγγελματίες δεν βγάζουν κέρδος

Μάλιστα οι αρτοποιοί προειδοποιούν πως το πλαφόν που υπάρχει στις πρώτες ύλες δεν επιτρέπει καμία συγκράτηση τιμών. Σήμερα η φτηνότερη φραντζόλα είναι στα 0,90 ευρώ, τιμή που αναμένεται να αυξηθεί.

Οι αρτοποιοί λένε και εδώ πως η αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν οι τιμές.

Μπροστά στο ράλι ακρίβειας σε κυβερνητική σύσκεψη μπήκε ο επισιτιστικός εφοδιασμός της χώρας για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και να γίνουν παρεμβάσεις για το κόστος των πρώτων υλών.

Στην κυβέρνηση λένε πάντως πως η Ελλάδα θα προμηθεύεται μαλακό σιτάρι από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και τον Καναδά μέσω Ιταλίας.