Οικονόμου: Στη χώρα μας δεν υπάρχει πρόβλημα αγαθών – Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο στο ενεργειακό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών. Παρόλα αυτά προετοιμάστηκε -και όπως γνωρίζετε θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα- σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για να εξετάσουμε το ζήτημα αυτό» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι δεν έφυγε με άδεια χέρια από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με την ενεργειακή ακρίβεια ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα απέδωσε την αναφορά στο κείμενο των Συμπερασμάτων ότι θα εξεταστεί από την ΕΕ η επιβολή του πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου, στην απειλή βέτο από τον κ. Μητσοτάκη και άλλους ηγέτες του Νότου, κάτι που άλλωστε είχε επισημάνει και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επέμεινε στις προτάσεις που είχε αναπτύξει με την επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχε συζητήσει στη συνέχεια με τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τεθεί πλαφόν στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, προκειμένου να ορθωθεί ένα πανευρωπαϊκό τείχος άμυνας στα παιχνίδια της διεθνούς κερδοσκοπίας και να διασφαλιστούν χαμηλότερες τιμές. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι χωρίς την αναφορά αυτή στα Συμπεράσματα δεν θα συμφωνούσαμε στην έκδοσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο», λέγοντας ακόμη σε σχέση με Ισπανία και Πορτογαλία ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι χώρες αυτές περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη της ΕΕ αλλά απαιτούν κρατική χρηματοδότηση και συμπλήρωσε ότι αυτό σημαίνει επιβάρυνση των φορολογουμένων.

«Όσα μέτρα περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη της ΕΕ η κυβέρνηση τα έχει θέσει σε εφαρμογή» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου, απορρίπτοντας εκ νέου τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.