Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση δύο γυναικών που τον έχουν καταγγείλει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών

- «Παρών» για πρώτη φορά στο δικαστήριο ο ηθοποιός, στο πλευρό του η οικογένειά του 

Δεκτό έκανε το δικαστήριο με απόφασή του το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή των δυο γυναικών θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Σημειώνεται πως με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι ζητούν να δοθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, οι οποίες, όπως ανέφεραν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

Γιατί λογομάχησαν οι δικηγόροι

Σε υψηλούς τόνους κινείται η διαδικασία στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Το δικαστήριο οδηγήθηκε νωρίτερα σε σύντομη διακοπή μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών.

Μεταξύ άλλων η κυρία Μπακιρτζίδου στη τοποθέτησή της στο ακροατήριο, ανέφερε: «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο».

Λογομαχία των συνηγόρων

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Μπακιρτζίδου προκάλεσε την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους. «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Για πρώτη φορά στη δίκη ο Φιλιππίδης

Νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για να καθίσει στο εδώλιο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες. Στο πλευρό του ηθοποιού βρέθηκε η γυναίκα του Ελπίδα Νίνου με τον γιο τους, οι οποίοι έφτασαν στο δικαστήριο λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται προφυλακισμένος για την εν λόγω υπόθεση, δεν είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της δίκης στη δικαστική αίθουσα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να ζητεί ολιγοήμερη διακοπή και να δηλώνει πως ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά αν χρειαστεί θα έρθει στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι.

Σήμερα πάντως ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ανέβηκε στην αίθουσα με ασανσέρ από το κυλικείο.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όποια αιτήματα τεθούν στην έδρα, στη δίκη σήμερα δεν αποκλείεται να καταθέσει η πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της.

Η εν λόγω γυναίκα, που είναι κόρη ηθοποιού με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις, έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ότι ο κατηγορούμενος σήμερα συνάδελφός της, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να έχει καταθέσει η γυναίκα.

Συνήγορος Φιλιππίδη:  Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του

Μάλιστα, ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει – αν θα συναινέσει ή όχι - αν και όπως είπε η δίκη θα πρέπει να διεξάγεται υπό το φως της δημοσιότητας ώστε να ακουστεί και η θέση του εντολέα του.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αντικρούσει τα όσα του προσάπτει η καταγγέλλουσα -όπως και το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει- και ενώπιον της ανακρίτριας, λίγο πριν προφυλακιστεί, είχε υποστηρίξει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και ότι παρουσίαζε μια «αρρωστημένη συμπεριφορά».

Μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα: «Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».

Επιπλέον, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας», και αναφερόμενος στην ημέρα που εκείνη υποστηρίζει πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της σε γραφείο θεατρικής εταιρίας, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, είχε υποστηρίξει: «Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Ακόμη ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τον καταγγελλόμενο βιασμό μέσα στο θέατρο «Ήβη», υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν είχε καλέσει την κοπέλα σε επαγγελματικό ραντεβού ώστε να της αναθέσει ρόλο την παράσταση που ανέβαζε, όπως εκείνη υποστηρίζει.

«Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν», είχε αναφέρει για αυτό το περιστατικό στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ηθοποιός.