Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι ελεύθερος ή ζω ένα όνειρο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δηλώσεις στο Πρωινό έκανε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δύο ημέρες μετά το εξιτήριο του Πέτρου Φιλιππίδη από το νοσοκομείο.

Όπως έκανε γνωστό o κ. Δημητρακόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις για τη δίκη του, θα κάνει δηλώσεις, ενώ «δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι είναι ελεύθερος κι αναρωτιέται: είναι ελεύθερος ή ζει ένα όνειρο».

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είπε να μεταφέρω δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετωπίζουν το πρόβλημα υγείας που έχει. Θα ήθελε όμως να παρακαλέσει ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι έξω από το σπίτι του.

Σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι παρών, οπότε εκεί θα έχουν δηλώσεις που θα κάνει και θα τις καταγράψουν, όπως και να έχουν και πλάνα από τη δημόσια εικόνα του χωρίς χειροπέδες. Η πρώτη ημέρα ελευθερίας του ήταν μέσα στο σπίτι του.

Ακόμα υπάρχει πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και από ό,τι μου είπε ώρες-ώρες αναρωτιέται με τον εαυτό του “είναι αλήθεια ότι είμαι ελεύθερος ή είναι ένα όνειρο;”. Δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα. Προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να ηρεμήσει, προσπαθεί να μπει σε ρυθμούς κανονικότητας και διαβάζει από την πρώτη ημέρα τη δικογραφία γιατί η επιδίωξή του είναι να απαντήσει σε όλους και όλα τεκμηριωμένα με αποδείξεις. Ώστε να καταφέρει να αποδομήσει αυτό το αφήγημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θέλει πάλι να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του, χωρίς να έχει καμία φιλοδοξία για να συνεχίσει το έργο και το επάγγελμα που λάτρεψε. Έχει πλέον οριστικά αποφασίσει την πορεία του στον χώρο του θεάτρου. Θα ήθελα, επίσης, να μεταφέρω ένα παράπονο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ουδέποτε έπαιξε θέατρο με την υγεία του. Το πρόβλημα που έχει και πλέον είναι γνωστό, είναι διαβητικός και του χορηγούνται ενέσεις. Η αποφυλάκισή του δεν οφείλεται στο πρόβλημα υγείας του. Κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης άλλων αδικημάτων και δεν είναι ύποπτος φυγής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πηγή: tilestwra.com