Ρωσία: Θα εξάγουμε τρόφιμα μόνο σε φιλικές χώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεντβέντεφ: «Το φαγητό μας ενάντια στις κυρώσεις τους»!

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι η Μόσχα θα παρέχει εξαγωγές τροφίμων μόνο σε φιλικές χώρες.

«Θα προμηθεύουμε τρόφιμα και καλλιέργειες μόνο στους φίλους μας (ευτυχώς έχουμε πολλούς από αυτούς και δεν υπάρχουν καθόλου στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική). Θα πουλήσουμε τόσο για ρούβλια, όσο και για το εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένες αναλογίες», ανέφερε η ανάρτηση, η οποία έχει τίτλο «Το φαγητό μας ενάντια στις κυρώσεις τους»!

Ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η εγχώρια αγορά θα παραμείνει προτεραιότητα, παρόλο που ο όγκος των αγροτικών εξαγωγών τον περασμένο χρόνο αποτιμήθηκε στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια: «Και αν κάποιος δεν γνωρίζει ή το έχει ξεχάσει, η εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων μας υπερβαίνει την εξαγωγή των πραγματικών όπλων – ανήλθε σε περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι».

«Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών, μαζί με την Ινδία και την Κίνα. Και τα τελευταία χρόνια, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού. Έτυχε η επισιτιστική ασφάλεια πολλών χωρών να εξαρτάται από τις προμήθειές μας. Αποδεικνύεται ότι το φαγητό μας είναι το σιωπηλό μας όπλο. Ήσυχο αλλά δυσοίωνο», γράφει χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Ο Ρώσος πρώην Πρόεδρος της χώρας, αναφέρει ακόμα ότι η Μόσχα δεν θα αγοράσει τίποτα από τους «εχθρούς» της: «Δεν θα προμηθεύσουμε τα προϊόντα μας και τα αγροτικά προϊόντα μας στους εχθρούς μας. Και δεν θα αγοράσουμε τίποτα από αυτούς (αν και δεν έχουμε αγοράσει τίποτα από το 2014, αλλά η λίστα των προϊόντων που απαγορεύονται για εισαγωγή μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω)».