Πόλεμος στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όπλα μαζικής καταστροφής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η Μόσχα θα συνεχίσει να παίρνει πίσω τα ρωσικά εδάφη και για προφανείς λόγους δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

«Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην καλοσύνη μας», αλλά «όλα έχουν την ώρα τους».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε επίσης, σε ανάρτησή του στο Telegram για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα. «Ας θυμόμαστε», πρόσθεσε, «ότι προσπαθούμε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές των στρατιωτών και των πολιτών μας, ενώ οι εχθροί μας όχι. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά με αυτούς».

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο Μεντβέντεφ:

«Στη ρουτίνα της δύσκολης καθημερινότητας και υπό την επιρροή πολύ δύσκολων στρατιωτικών αποφάσεων, τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς, εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας και όλους εμάς, άρχισαν να διαγράφονται. Θέλω να τα θυμίσω:

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί.

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία πολεμά μόνη της το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο. Επομένως, τυχόν παραλληλισμοί με το παρελθόν είναι εσφαλμένοι ή υπό συγκεκριμένους όρους. Εκτός από ένα πράγμα: μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες.

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία διεξάγει μάχες, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν. Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά μαζί τους.

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν χτύπησε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Μόνο η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη της χώρας».