ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με υπογραφή Σπύρου Χρυσοφώτη!


– Μεγάλη επιτυχία για τον Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας

– Ο Πρόεδρος του ΟΛΡ Σπύρος Χρυσοφώτης ξεμπλόκαρε τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Ως εξαιρετικά σημαντική για το παρόν και το μέλλον, κρίνεται η εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότης για το Λιμάνι της Ραφήνας, το οποίο επιλέχθηκε μεταξύ λίγων ευρωπαϊκών λιμανιών.

Οι γνωρίζοντες καλά το παρασκήνιο, κάνουν λίγο για κίνηση ματ του Προέδρου Σπύρου Χρυσοφώτη, ο οποίος πήρε πάνω του το όλο πρότζεκτ της χρηματοδότησης, το οποίο και έφερε εις πέρας με επιτυχία, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΡ

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επιλογή για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της πρότασης στην οποία συμμετείχε ο Λιμένας Ραφήνας, ο Πειραιάς και άλλα 14 Ευρωπαϊκά λιμάνια της Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοδότησης Connecting Europe Facility 2014-2020 (βασικό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας μέσω στοχευμένων επενδύσεων σε υποδομές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο), στον οποίο ο ΟΛΡ συμμετείχε με την πρόταση για το project EALING: European flagship Action for coLd ironING in ports.

Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι η διεξαγωγή των τελικών λεπτομερών τεχνικών μελετών για την υποδομή ηλεκτροδότησης, που απαιτείται για τα θαλάσσια λιμάνια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Σύμφωνα με την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, έως το 2025 τα θαλάσσια λιμάνια ΔΕΔ-Μ θα καταστούν πρωτογενείς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετούν ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, όπως ηλεκτρικά σκάφη και, ως εκ τούτου, την απαιτούμενη υποδομή για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στα πλοία.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία τον Καθ. Δημήτριο Λυρίδη και τις εταιρείες Ocean Finance Ltd και Protasis SA.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.

Δέσποινα Γκικάκη