“Βόμβες” Λαγκάρντ για συντάξεις και διαπραγμάτευση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Βόμβα" από το πουθενά έριξε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο PBSBNewsHour για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίστηκε ανήσυχη για το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει αυτά που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο ραντεβού που είχαν στην Ουάσινγκτον.

"Είμαι ανήσυχη για το αν θα το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί", σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ σε χθεσινή της συνέντευξη στο PBSBNewsHour.

Εκτός από την εμπιστοσύνη της στις προσπάθειες της κυβέρνησης, ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε με νόημα πως πρέπει να αλλάξει το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, με την δικαιολογία πως δεν είναι βιώσιμο. "Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί", ήταν τα ακριβή λόγια της Διευθύντριας του Ταμείου.

Επιπλέον, η Γαλλίδα πολιτικός άφησε σαφείς αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι υποχώρησαν μπροστά στις συντεχνίες φέρνοντας μάλιστα ως συγκεκριμένο παράδειγμα, το μητρικό γάλα.

"Το μητρικό γάλα πωλούνταν μόνο μέσω φαρμακείων. Το προσπαθήσαμε, απελευθερώσαμε την αγορά και οι τιμές έπεσαν. Μετά, όμως, επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση και πωλείται πάλι μόνο στα φαρμακεία".

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: