ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δείτε πόσα πληρώνουμε για τα…κινητά των δημοσίων υπαλλήλων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απεριόριστο χρόνο ομιλίας με τα λεφτά του ελληνικού λαού έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους κορυφαίοι δημόσιοι λειτουργοί που επιδίδονται σε απίστευτα όργια σπατάλης, με το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει ημερήσια κόστη τηλεφωνίας που ανέρχονται σε 850.000 ευρώ
.

Μάλιστα μόνο στον στενό δημόσιο τομέα, τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών φτάνουν σε ετήσια βάση τα 310 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ. Ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ.

Επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες.

Απίστευτα είναι όμως και τα νούμερα που καταγράφονται καθημερινά στους λογαριασμούς χιλιάδων οργανισμών για τα κινητά.

Στις κρατικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις τα σχετικά κονδύλια εγγράφονται ως «λοιπά έξοδα» στους ισολογισμούς και δεν κοινοποιούνται στο εποπτεύον υπουργείο, κάτι που σημαίνει ότι η δαπάνη μπορεί να ανέρχεται σε εφιαλτικά μεγέθη.

Το αίμα και το ιδρώτα του ελληνικού λαού το σκορπούν σε... αναπάντητες κλήσεις!