ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – Αυτά είναι τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ που φέρνουν παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeus Press δεσμεύτηκε ότι ανοίγει ξανά τον ΦΑΚΕΛΟ «Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά» και προβαίνει σε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την κακοδιαχείριση των οικονομικών, τις διευκολύνσεις ημετέρων και τη συγκάλυψη σκανδάλων με σύμπραξη Διοικήσεων και εργαζομένων του.

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Διαβάστε σε τίτλους τα σκάνδαλα που φέρνουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά:

  • Το σκάνδαλο της Αναπτυξιακής, τα 1.300.000 ευρώ, τα αναπάντητα ερωτήματα και η συγκάλυψη
  • Οι «αόρατες» επιτροπές που χρυσοπληρώνονταν με χρήματα των ασφαλισμένων (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ)
  • Οι «βολεμένοι» υπάλληλοι που έκαναν τα στραβά μάτια στα φαινόμενα ανομίας
  • Η απομάκρυνση του πρώην Διευθυντή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά
  • Τα δανεικά κι αγύριστα των «προνομιούχων» εργαζομένων του Επιμελητηρίου
  • Η «αδράνεια» της νέας Διοίκησης και οι αιτίες της μη παραπομπής των θεμάτων στη Δικαιοσύνη

Το Piraeus Press ήταν το μέσο ενημέρωσης που άνοιξε τον ΦΑΚΕΛΟ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά πριν περίπου δυο χρόνια, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά, των Νησιών, των Δυτικών και Ανατολικών προαστίων της Αττικής, συμβάλλοντας καθοριστικά ίσως στην αποδόμηση της 15ετούς θητείας του απερχόμενου Προέδρου Γιώργου Μπενέτου.

Μετά τις εκλογές του Δεκέμβρη του 2017 και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης την 1/1/2018, υπήρξε η πεποίθηση ότι όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τόσο από το Piraeus Press, όσο και από τα περίεργα ευρήματα των πρώτων μηνών, θα οδηγούνταν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ατιμωρησίας και το αίσθημα της αδικίας, προς τα χιλιάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά που δε γνώριζαν το παραμικρό από το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του «Μεγάρου» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα, ούτε μια υπόθεση δεν εστάλη στη Δικαιοσύνη!

Υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τόσο εκλεγμένα μέλη του ΔΣ όσο και εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων (σχεδόν στο σύνολό τους γνώριζαν τι συμβαίνει) και οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη εάν και εφόσον προκύψουν ποινικά αδικήματα!

Το Piraeus Press θα προβεί σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν σεισμό τόσο στα συνεπή μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά όσο και στην ευρύτερη επιχειρηματική - επιμελητηριακή κοινότητα.

Αποκαλύψεις οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν μια σειρά υποθέσεων τόσο στο αρμόδιο εποπτικό όργανο των Επιμελητηρίων της Χώρας (Υπουργείο Οικονομιάς & Ανάπτυξης), όσο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΠ ΝΑ  ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 

Ωστόσο και παράλληλα με την εξέλιξη του ρεπορτάζ, καλούμε για ακόμη μια φορά τη νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Οικονομικό Επόπτη κλπ) να ενημερώσουν ενδελεχώς τα μέλη του ΕΕΠ για όλα τα προαναφερόμενα και να παραπέμψουν αυτοβούλως τις επίμαχες υποθέσεις στη Δικαιοσύνη έστω και τώρα, μιας και αφορούν σε πεπραγμένα προηγούμενων διοικήσεων που έπληξαν βάναυσα το κύρος, την αξιοπιστία και την οικονομική αυτοτέλεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Υποθέσεις που αποτελούν «κρυφό & ένοχο μυστικό» μεταξύ των διαδρομών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά...

Το Piraeus Press ως οφείλει βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα ζητήσει αρμοδίως, τις επίσημες θέσεις για τα προαναφερόμενα σοβαρότατα θέματα, τόσο μελών προηγούμενων διοικήσεων, όσο της παρούσας διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπογραφών το ρεπορτάζ, ως μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, είχε αναφερθεί και από μικροφώνου στα ανωτέρω ζητήματα, ενώ είχε ζητήσει επανηλειμμένα να διερευνηθούν σε βάθος μια σειρά θεμάτων-σκανδάλων την οποία είχαν αποκαλυφθεί από το Piraeus Press, με αυτόματη παραπομπή στα αρμόδια εποπτικά όργανα του Κράτους και φυσικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Τρύπα» δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα Ταμεία;;;

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΕΠ: Δείτε τι είπαν Μπενέτος, Μαστρόκαλος και Μαρκουλιδάκης