ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Τρύπα» δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα Ταμεία;;;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


..του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Το Piraeuspress.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, μια υπόθεση που θα προκαλέσει σεισμό στον ευρύτερο Πειραιά, τη Δυτική Αττική και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού.

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, σήμερα θα ανοίξει για πρώτη φορά ο «Φάκελος Αναπτυξιακή ΕΕΠ» σχετικά με τα οικονομικά της.

Πρόκειται για μια ακόμα ελληνική πρωτοτυπία, όπου η εκκαθάριση μιας εταιρίας διαρκεί χρόνια, όπου κανείς δε λαμβάνει επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει, όπου κανείς δε γνωρίζει ποιος είναι ο εκκαθαριστής, όπου ακούγονται αλληλοκατηγορίες για πλαστές υπογραφές και ανύπαρκτα παραστατικά και πολλά πολλά ακόμα τραγελαφικά!

Μια αλληλουχία περίεργων γεγονότων, περίεργων συμπτώσεων, περίεργων καταστάσεων, με πολλά πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και πλήθος αποριών, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η απερχόμενη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γιώργος Μπενέτος και ο σημερινός διεκδικητής της προεδρίας και συνεχιστής του συνδυασμού του κ. Μπενέτου, Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει και Οικονομικός Επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Πρόκειται για μια ιστορία που «σέρνεται» από το 2008, όταν Διευθύνοντας Σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΠ ήταν ο κ. Βασίλης Μαστρόκαλος και Πρόεδρος του ΕΕΠ ο κ. Γιώργος Μπενέτος και η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το θέμα κρατήθηκε σχεδόν ως «επτασφράγιστο μυστικό» και μόνο ύστερα από πίεση στελεχών της Αντιπολίτευσης πήρε την έκταση που πρέπει, με αναφορές τόσο του κ. Μπενέτου όσο και του κ. Νικολακάκη (Οικονομικός Επόπτης ΕΕΠ) κατά την προτελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΠ... με καθυστέρηση τονίζουμε και πάλι, αρκετών ετών!

Σύμφωνα με κάποιους στα Ταμεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΠ - η οποία διαχειρίστηκε ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ - υπάρχει «τρύπα» που κυμαίνεται από 50.000 - 150.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλους όλα είναι καλά!

Το «όλα είναι καλά» βέβαια μας προκαλεί επιπλέον ερωτηματικά που θα αναλυθούν στο ρεπορτάζ και που μάλλον θα τα διερευνήσει και η ελληνική Δικαιοσύνη!

Άραγε, τα 15.000 μέλη του ΕΕΠ, που πληρώνουν κανονικά κάθε χρόνο τη συνδρομή τους, ενημερώθηκαν ποτέ για την υπόθεση της Αναπτυξιακής Εταιρίας; Γνώριζαν καν την ύπαρξή της;

Το ρεπορτάζ ξεκίνησε και εντός των επόμενων ωρών θα ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι αυτής της περίεργης υπόθεσης, που «κουβαλά» σίγουρα πολιτικές και πιθανότατα - θα το κρίνει η Δικαιοσύνη αυτό - νομικές ευθύνες, όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και τα κοινοτικά κονδύλια που έλαβε η Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΠ, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, το Piraeuspress.gr θα επικοινωνήσει και θα παρουσιάσει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων (και όχι μόνο) - εφόσον εκείνοι σαφώς επιθυμούν να απαντήσουν δημόσια - προκειμένου να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα, σε μια υπόθεση που κλονίζει την εύρυθμη λειτουργία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ