Βουτσινάς σε Υπουργό Ναυτιλίας: «Άμεση επαναφορά συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Μέθανα και Πόρο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Άμεσα τα αντανακλαστικά του υψηλόβαθμου Επιμελητηριακού Παράγοντα και υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Νήσων Αργοσαρωνικού με τον Νίκο Χαρδαλιά, Γιάννη Βουτσινά 

-Ο Γιάννης Βουτσινάς πάντα αρωγός των προσπαθειών των ανθρώπων του Αργοσαρωνικού ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και εφόσον ο κόσμος θα του δώσει τη δύναμη να τους εκπροσωπεί και στα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ως ο επόμενος Αντιπεριφερειαρχης, τότε έχει επιτευχθεί το πιο χρήσιμο μείγμα. Πολύ έξυπνη επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά!


Επιστολή στο
ν υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη απέστειλε ο  Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Βουτσινάς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα, η επαναφορά δρομολογίου του συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Μέθανα και Πόρο.

Αναλυτικότερα στην επιστολή επισημαίνεται:

Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη χώρα μας και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές, άφησε το δυσάρεστο αποτύπωμά της και στην περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Συγκεκριμένα ο δρόμος Επιδαύρου-Καλλονής-Γαλατά, ο οποίος αποτελεί κορυφαία επιλογή μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών όχι μόνο για Τροιζηνίακαι Μέθανα, αλλά και τον Πόρο, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Σε ορισμένα σημεία προκλήθηκαν σημαντικές κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ειδικών μεταλλικών διχτυών προστασίας, αλλά και την υποχώρηση του εδάφους σε μια μικρή γέφυρα. 

Η διακοπή κυκλοφορίας από τη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό, έχει οδηγήσει σε αναγκαστική παράκαμψη πολλών χιλιομέτρων με πολύ δύσκολες οδικές συνθήκες, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες και επηρεάζοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή ολόκληρης της περιοχής. Παράλληλα διακόπηκαν τα καθημερινά δρομολόγια των συμβατικών πλοίων από Πειραιά προς Μέθανα-Πόρο, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές μετακίνησης τόσο των χιλιάδων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη εκπαιδευτική σειρά του Πολεμικού Ναυτικού στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, κάτι που συνεπάγεται αυξημένη ανάγκη μετακίνησης των συγγενών των προπαιδευομένων ναυτών στο Πόρο.

Για τους παραπάνω λόγους και αναλογιζόμενοι πως η επισκευή του δρόμου Επιδαύρου-Καλλονής-Γαλατά μπορεί να καθυστερήσει επί μακρόν, παρακαλούμε να επαναφέρετε το καθημερινό δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Μέθανα και Πόρο, τουλάχιστον μέχρι την απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.

Φαίνεται ότι ο Γιάννης Βουτσινάς έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο του στα νησιά του Αργοσαρωνικού και σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, δρομολογεί ήδη σε συνεννόηση με κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης, παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά στον Αργοσαρωνικό!