Αγγελής: Θα προφυλάκιζαν Σαμάρα, Γεωργιάδη και Λοβέρδο


Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, κατέθεσε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis.

Τι κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis;

Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη σήμερα ο κ. Αγγελής κατά την συμπληρωματική κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή. Αποκαλύψεις που δείχνουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου το οποίο θα έπληττε πολιτικά το κόμμα της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι το σχέδιο που υπήρχε για βραχιολάκια σε πολιτικούς, αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και θα εκτελείτο λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γινόντουσαν.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν» (Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) και υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.

Δόλο αποδίδει στην Τουλουπάκη

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ο κ. Αγγελής, ότι από όλη τη συμπεριφορά της κυρία Τουλουπάκη, ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Ως προς το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, όπως και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Όμως, ο κ. Αγγελής, εξέφρασε την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κυρία Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, καθώς ήταν σε γνώση της όλα όσα εκείνος έχει καταθέσει.

Ο Αγγελής έδωσε Ρασπούτιν για “παραδικαστικό”

«Με πρόδωσαν, με πούλησαν, με έστυψαν»

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής καταθέτοντας, εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν τα επίμαχα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.