«Σπάει» τη σιωπή της η μητέρα του πατέρα Αντωνίου: «Το ήξερα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι απαντάει για την θυρίδα και τα 60.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει ήδη καταφέρει να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για τις δύο θυρίδες που διατηρούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή σε τράπεζες της Αθήνας και στις οποίες εκτιμάται ότι φυλάσσονταν πάνω από 800.000 ευρώ. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα 347.000 ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα σε σακούλες στο σπίτι στο οποίο διέμεναν έως πρόσφατα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, στη δομή του Κολωνού, ενώ 500.000 ευρώ έχουν κατατεθεί από την πρεσβυτέρα σε λογαριασμό της «Κιβωτού». Μάλιστα, στις ερωτήσεις των αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι ανακάλυψαν μέσα σε μία κρύπτη τα 347.000 ευρώ, μαζί με χρυσές λίρες, η σύζυγος του πατρός Αντωνίου φέρεται ότι είχε απαντήσει: «Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα… μετρήσω»!Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν την Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η οποία ερευνά τα οικονομικά της οργάνωσης, να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Η διαδρομή των χρημάτων

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τη διαδρομή των χρημάτων και τον τελικό προορισμό τους. Δηλαδή, αν αυτά φυλάσσονταν σε κρύπτες, αν έβγαιναν εκτός Ελλάδας με εμβάσματα ή ακόμα και αν κατέληγαν σε κάποιον παράκτιο φορολογικό παράδεισο. Παράλληλα, με παραγγελία του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ελέγχονται μία προς μία οι δωρεές που έχουν γίνει στον πατέρα Αντώνιο. Η Αρχή διερευνά το ενδεχόμενο δωρητές να «ξέπλεναν» χρήματα μέσω της «Κιβωτού», καθώς τα ποσά αυτά εκπίπτουν από την Εφορία. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι δωρεές ήταν πρόσχημα, τότε θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος πολλών προσώπων.

Στο στόχαστρο της Αρχής έχουν ήδη μπει δεκάδες άτομα που εμφανίζονται στις εκατοντάδες χιλιάδες κινήσεις λογαριασμών της «Κιβωτού», αφού έχουν διαπιστωθεί 600 με 700 κινήσεις καθημερινά! Τρεις έμπειροι αναλυτές της Αρχής κάνουν χιλιάδες διασταυρώσεις των στοιχείων που προκύπτουν από τις κινήσεις λογαριασμών της «Κιβωτού». Αυτό που θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν είναι αν μέρος των χρημάτων που έμπαιναν στους λογαριασμούς της «Κιβωτού» επέστρεφε διατραπεζικά στους δωρητές, που έτσι τα «άσπριζαν». Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Αρχής, που αφορά τέσσερα κακουργήματα, το πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

br