«Οι γιατροί έδωσαν στην Τζωρτζίνα κεταμίνη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου συνταγογράφησαν και χορήγησαν δύο φορές κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, ο θάνατος της οποίας επήλθε από την εν λόγω θανατηφόρο ουσία!

Οπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδόπουλος, από τη μελέτη του ιατρικού φακέλου του παιδιού προέκυψε πως η πρώτη φορά που τού χορηγήθηκε κεταμίνη ήταν στις 11 Απριλίου του 2021, όταν υπέστη το πρώτο επεισόδιο ανακοπής το οποίο τού προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεύτερη φορά που οι γιατροί φέρεται ότι χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη ήταν στις 5 Ιουνίου του ίδιου έτους.

«Μελετώντας τους ιατρικούς φακέλους βρήκαμε συνταγογραφημένη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, που έλαβε χώρα σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες… Και στις δύο περιπτώσεις, η συγκεκριμένη ουσία χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορηγήθηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6 mg ανά λίτρο αίματος, ποσότητα που θεωρείται πολύ μεγάλη. «Με περαιτέρω έρευνα, μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει χορηγηθεί στο παιδί και κυκλοφορούσε τριγύρω της για καιρό. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα του παιδιού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία» πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία επιχειρεί να μεταθέσει στους γιατρούς την ευθύνη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Αμεση ήταν η απάντηση των γιατρών της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου σε όσα ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της 33χρονης σχετικά με τη συνταγογράφηση της κεταμίνης. «Ο πλήρης φάκελος της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εδώ και καιρό στο Ανθρωποκτονιών και αφορά τη νοσηλεία της από τον Απρίλιο του 2021. Κατά τη διάρκεια της διάσωσής της μετά την πρώτη ανακοπή, έλαβε περίπλοκη φαρμακευτική αγωγή για την επιβίωσή της. Αυτά έλαβαν χώρα οκτώ μήνες πριν τον θάνατό της. Η μικρή έλαβε αυτά τα φάρμακα ενώ ήταν διασωληνωμένη και σε μηχανικό αερισμό στον αναπνευστήρα, για την προστασία της αναπνοής της. Αποσωληνώθηκε επιτυχώς και ακολούθησε διαφορετική φαρμακευτική αγωγή για την εγκεφαλοπάθειά της που δεν περιελάμβανε κεταμίνη» ανέφεραν εκπρόσωποι του νοσοκομείου και πρόσθεσαν:

«Κεταμίνη χορηγήθηκε μία φορά, τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρεται και στον ιατρικό φάκελο που έχει κατατεθεί στην Αστυνομία». Είχε προηγηθεί, στις αρχές του μήνα, από τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μανώλη Παπασάββα διάψευση του ισχυρισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι στην κόρη της χορηγήθηκε κεταμίνη και, κατόπιν, νέα διάψευση από το Ωνάσειο όπου είχε νοσηλευτεί το παιδί επτά μήνες πριν από τον θάνατό του.

Πηγή: newsbreak.gr