Πάτρα: Προσωρινά ελεύθερος ο 70χρονος που έσερνε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες - Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ και απαγόρευση απόκτησης ζώου.

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 70χρονος που συνελήφθη το Σάββατο επειδή έσερνε με το αυτοκίνητο του, αλυσοδεμένο έναν θηλυκό σκύλο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα.

Στον ηλικιωμένο που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ και απαγόρευση απόκτησης ζώου.

Να σημειωθεί ότι στον δράστη έχει ήδη επιβληθεί από την Αστυνομία διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ με βάση τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για τα ζώα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κακουργηματική κακοποίηση – βασανισμό ζώου συντροφιάς όπου η προβλεπόμενη ποινή φτάνει σε κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματικό πρόστιμο 30.000 – 50.000 ευρώ.

Πηγή: pelop.gr

ΔΙΑΝΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης απάντησε για τον πατέρα Αντώνιο και τις καταγγελίες