Ρούλα Πισπιρίγκου: Εξελίξεις στην υπόθεση – Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή της για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωτζίνας μετά την πρόταση του εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 33χρονη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την πρωτότοκη κόρη της αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού.

Αν και η 33χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια της μητέρας της και για το λόγο, προτείνει την παραπομπή της καθώς και τη συνέχιση της προσωρινής της κράτησης της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με τον εισαγγελέα να ζητεί τότε την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όπου φέρεται να διαπιστώθηκε η χορήγηση της θανατηφόρας κεταμίνης στην 9χρονη σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν την έδωσαν στο παιδί βάρυναν στις αποφάσεις των αρχών.

Το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού φέρεται να εστιάζει σε συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα αλλά και στο γεγονός πως ήταν μόνη στο δωμάτιο με τη μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι αν και η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί ο κ. Νούλης από τα στοιχεία της δικογραφίας έκρινε ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021, που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, οφείλεται στην προσπάθεια της 33χρονης μητέρας της να κόψει το νήμα της ζωής της με αποτέλεσμα να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη. Η συμπληρωματική απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμανε την επιστροφή της υπόθεσης στον εισαγγελέα ο οποίος στην πρόταση του, πλέον, ζητεί να δικαστεί και για αυτό το αδίκημα.

Τα επόμενα βήματα

Η σκυτάλη της διαδικασίας περνά στα χέρια των αρμόδιων δικαστών οι οποίοι με βούλευμα τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή όχι της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το βούλευμα θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα και αν οι δικαστές βάλουν την… υπογραφή τους στην παραπομπή της η δίκη δεν αποκλείεται να προσδιοριστεί ακόμα και πριν από τις γιορτές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που η Ρούλα Πισπιρίγκου κριθεί ότι πρέπει να καθίσει στο εδώλιο και για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της, για τους οποίους είναι επίσης κατηγορούμενη, θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές δίκες, καθώς το σκέλος αυτό της ανάκρισης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας, προκειμένου να απολογηθεί και για αυτές τις κακουργηματικες πράξεις που φέρεται να έχει τελέσει σε βάρος των παιδιών της.