Θλίψη για την αγωνίστρια δασκάλα Μαρία που «έφυγε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία αγωνίστρια της ζωής και μία δασκάλα που ενέπνεε την αγάπη και τον σεβασμό στους μαθητές και τους συναδέλφους της έχασε η πατραϊκή κοινωνία.


Πρόκειται για τη Μαρία Σκρέμπου - Πανταζή που κατέληξε σε ηλικία 49 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ηταν πρόσωπο αγαπητό στην εκπαιδευτική κοινότητα και αποτελούσε παράδειγμα για πολλούς.

Παρ' ότι έπασχε από Μεσογειακή Αναιμία, εκτελούσε με συνέπεια τα καθήκοντά της για περισσότερα από 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο 24ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ασθένειά της, από καρκίνο, δεν της επέτρεπε να εργαστεί κι έτσι το τελευταίο διάστημα είχε συνταξιοδοτηθεί.

Επί 1 χρόνο βρίσκονταν στην Αγγλία για θεραπευτικούς λόγους, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Οσοι τη γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο ουσίας, ολιγόλογο, πιστή φίλη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης του επαγγέλματός της.

Τα δεκάδες τρυφερά σημειώματα των μαθητών της αποδεικνύουν τη μεγάλη αγάπη που της έτρεφαν. Η ίδια αγωνίζονταν να τους προσφέρει τα πάντα, όπως και στις δίδυμες κόρες της Δέσποινα και Ανδριάνα, που ήταν η μεγάλη της αδυναμία. Αλλωστε, όπως μας μετέφεραν οι οικείοι της, το μεγάλο της άγχος ήταν να είναι καλή μητέρα για τις μικρές της κόρες.

Σύμφωνα με το dete.gr, η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 3μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.