Ανάψτε ένα κεράκι την Ελευθερία: Η δασκάλα που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ στόλιζε το σχολείο για Χριστούγεννα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τραγικό τέλος βρήκε δασκάλα σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης όταν έπεσε από τη σοφίτα στην προσπάθειά της να στολίσει το σχολείο.

Η 41χρονη δασκάλα ανέβηκε στη σκεπή του σχολείου για να μπορέσει να το στολίσει με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και να ομορφύνει το σχολείο στα μάτια των μαθητών της, τις ημέρες των εορτών. Ωστόσο, η μοίρα της επιφύλασσε το πιο άσχημο παιχνίδι.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που η 41χρονη καθηγήτρια εικαστικών, Ελευθερία Ρούσσου, έπεσε στο κενό καθώς στόλιζε το 21ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο εργαζόταν.

Η άτυχη δασκάλα, μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να πήρε μόνη της το χερούλι της πόρτας από το γραφείο του διευθυντή, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο στη σοφίτα επειδή δεν ήταν ασφαλής, και ανέβηκε να πάρει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για να στολίσει το σχολείο.

Δεν πρόσεξε όμως, πάτησε στο εύθραυστο πλεξιγκλάς, εκείνο υποχώρησε και βρέθηκε στο κενό από ψευδοροφή της σοφίτας, ύψους 10 μέτρων. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

H γραμματέας, Δήμητρα Φώτου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 109ου Δημοτικού Σχολείου, που συστεγάζεται με το 21ο όπου κι έγινε το τραγικό συμβάν, είπε ότι η άτυχη δασκάλα ήταν η ψυχή του σχολείου στις εκδηλώσεις.

«Τη γνώριζα πολύ καλά. Πρόπερσι ήταν και στο δικό μας σχολείο. Ό,τι ομορφιά διαθέτει το σχολείο μας την έχει κάνει η Ελευθερία. Ό,τι έχει να κάνει με ζωγραφική, καλλιτεχνικά, τα έχει κάνει εκείνη. Αν δείτε το σχολείο, τις πανέμορφες γωνιές, όλα οφείλονται σε εκείνη, πραγματικά. Το λάτρευε τόσο πολύ όλο αυτό που πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε» ανέφερε η κ. Φώτου.

Ένα κεράκι για τη ψυχούλα μιας δασκάλας που στις 5 Δεκεμβρίου του 2012, έφυγε κάνοντας μέχρι και τελευταία στιγμή, αυτό που αγαπούσε περισσότερο!

br