Δείτε πού βρίσκεται το πρώτο σχολικό κυλικείο με βιολογικά τοπικά προϊόντα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρώτο σχολικό κυλικείο της Ελλάδας, με βιολογικά προϊόντα βρίσκεται στα Τρίκαλα.

Το κυλικείο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων διαθέτει προϊόντα τοπικών παραγωγών.

Το συγκεκριμένο γεγονός αναμένεται να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες στο σχολείο.

Η ένταξη των Τρικάλων στο πρόγραμμα «BioCanteens sustainable school meals for green and healthy localfood systems» θα στηρίζεται σε αγνές πρώτες ύλες. Πέρα από αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και στην τόνοση της τοπικής οικονομίας.

Ο Άκης Αναστασίου, ο οποίος αποτελεί αντιδήμαρχο Παιδείας των Τρικάλων, δήλωσε ««Στόχος μας είναι αυτό να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία. Η υγιεινή διατροφή να μπει στο επίκεντρο των σχολείων αλλά και των συμπολιτών μας. Μακάρι μέσα από αυτό, να ενθαρρύνουμε και τους γονείς ώστε να επιλέγουν υγιεινά προϊόντα για το κολατσιό των παιδιών τους».

Σχολικό κυλικείο: Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σχολείο, με τα βιολογικά προϊόντα

Το σχολείο αναμένεται λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων να ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή αναμένεται να καλύψει περιμετρικά, τις ανάγκες φωτισμού του σχολείου. Αυτό θα γίνει μέσω των φαγητών που πετιούνται, τα οποία θα βοηθήσουν μια μικρή και αβλαβή μονάδα στην παραγωγή ενέργειας.

Τα Τρίκαλα ξεκινούν μια σημαντική προσπάθεια για την αλλαγή των συνηθειών στα σχολεία προς το καλύτερο. Αυτό θα είναι σημαντικό τόσο για την υγεία των παιδιών, όσο και για το ίδιο το περιβάλλον. Πέρα από αυτό, ανοίγεται και ένας δρόμος για ένα πρόγραμμα, που θα πρέπει να αφορά κάθε σχολική μονάδα. Έτσι, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίρνουν τις σωστές βάσεις από το ίδιο το σχολείο.