Κόρινθος:Απόπειρα βιασμού σε σχολείο–Γιατί προφυλακίστηκαν οι ανήλικοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στην Κόρινθο - Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούμενος.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν προφυλακιστέους δύο από τους πέντε ανήλικους που κατηγορούνται για τη σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στην Κόρινθο.

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι φέρονται ως οι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους που επιχείρησαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη μαθήτρια. Μέχρι το πρωί δεν είχε αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα κρατηθούν.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δύο ανήλικοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ήταν αυτοί που φέρονται να πείραξαν με μεγαλύτερη αγριότητα το κορίτσι στα γεννητικά όργανα και στο στήθος. Σημειώνεται επίσης από τις ίδιες πηγές ότι υπαναχώρησαν μόνο όταν αντιλήφθηκαν ότι δε μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, καθώς το θύμα άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται με όποιο τρόπο μπορούσε. Ο 15χρονος και ο 16χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν με τη συμπεριφορά τους.

Οι υπόλοιποι τρεις μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να δίνουν το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ πιθανότατα θα γίνει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η απολογία των πέντε κατηγορουμένων που ξεκίνησε χθες γύρω στις 12.00 το μεσημέρι (15/12) διακόπηκε στη μία περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, οπότε αναμένονται τόσο η ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης και η εξέταση των μαρτύρων.

Την καταγγελία έκανε η μητέρα της 14χρονης. Η απόπειρα βιασμού έγινε εντός του προαύλιου χώρου και εντός σχολικού ωραρίου. Το κορίτσι που είναι σοκαρισμένο, μεταφέρθηκε σε δομή στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να γίνει η μαρτυρία της κοπέλας για το τι ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν και πέντε γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο Εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους και όρισε τακτική δικάσιμο.