Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα ελεύθερο στο Λονδίνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για ακόμη μία φορά, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ξεκίνησε χθες (σ.σ. Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου του 2019).

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Πρόκειται για τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε γίνει χρυσός στους αγώνες του Ρίο, οι οποίοι διεξήχθησαν πριν από τρία χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2016. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα εκατό μέτρα ελεύθερο S8 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα παραολυμπιονίκη, ο οποίος μπόρεσε να βγάλει εις πέρας την αποστολή του στο Ρίο. Αυτό, διότι αποτέλεσε τον μοναδικό Έλληνα παραολυμπιονίκη και αθλητή, ο οποίος κατέκτησε μετάλλιο, με τη γαλανόλευκη, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο οποίος διεξήχθη χθες στην πρωτεύουσα της Αγγλίας (σ.σ. το Λονδίνο), ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να καλύψει την απόσταση των εκατό μέτρων σε μόλις 57.69 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, το γύρισμά του στα πενήντα μέτρα, σημειώθηκε στα 27.60 δευτερόλεπτα.

Από εκεί και πέρα, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης είναι και η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για τον χώρο της κολύμβησης. Οι αγώνες του Τόκιο πλησιάζουν και οι απαιτήσεις του κόσμου ανεβαίνουν για τον Έλληνα αθλητή. Αυτό συμβαίνει, διότι οι Έλληνες περιμένουν από εκείνον την κατάκτηση ακόμη ενός μεταλλίου.