Μητέρα 17χρονης: Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ώρες αγωνίας για τη μητέρα του κοριτσιού που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της.


Μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, δίνει η 17χρονη Ασπασία, την οποία πυροβόλησε ο πατέρας της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τραγική φιγούρα όλες αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο, η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου. Στέκει ώρες ατέλειωτες μέρα και νύχτα καρτερικά στον προθάλαμο της μονάδας, ζώντας μόνο για τις λίγες στιγμές, κάθε φορά, που οι γιατροί της επιτρέπουν να βρεθεί στο προσκέφαλο του παιδιού της.

«Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου», επαναλαμβάνει συνεχώς με τα μάτια δακρυσμένα.

Έχοντας στο πλευρό της την αδελφή της Σμαράγδα και λιγοστούς ακόμη δικούς της, δίνει και η ίδια τη δύσκολη μάχη, ενώ ενημερώνεται συνεχώς από τους γιατρούς και το προσωπικό για την πορεία της υγείας της Ασπασίας, που ακόμα παραμένει σοβαρή.

Ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία ότι μόλις αντιμετωπιστεί το οίδημα στον εγκέφαλο, κάτι που θα πάρει μερικές ακόμα εβδομάδες και ακολουθήσει η επέμβαση για να αφαιρεθούν οι βολίδες, αναμένεται να συνέλθει.

Η 17χρονη παραμένει σε καταστολή και έχει ρυθμιστεί να μην είναι σε βαθύ ύπνο, χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνεται πόνο, αλλά σε μια κατάσταση που επιτρέπει και την καλύτερη ανταπόκριση του οργανισμού της στα φάρμακα.

Η αισιοδοξία ενισχύεται και από το γεγονός ότι είναι νέο άτομο και δεν έχουν εντοπιστεί βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Με διακριτικότητα, οι φίλοι της εκφράζουν την ευχή το "γελαστό κορίτσι" να νικήσει και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.