Ο “Πατέρας” σε νέα ημερομηνία πρεμιέρας & Black Friday στο Σύγχρονο Θέατρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα ημερομηνία πρεμιέρας και Black Friday εβδομάδα με προσφορά 30% ανακοινώνει το Σύγχρονο Θέατρο για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Ο Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη με πρωταγωνιστές την Ιωάννα Παππά και τον Περικλή Μουστάκη. Δείτε εδώ το πρώτο video teaser της παράστασης https://youtu.be/J9taDVO1tJw?si=mH19vO8Ul1jXtxS3 που έρχεται στις 30 Νοεμβρίου και προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο  https://www.more.com/theater/o-pateras.

«Ο Πατέρας» του Φλoριάν Ζελέρ

σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

Προπώληση εισιτηρίων Black Friday -30%

 

https://www.more.com/theater/o-pateras/

Τeaser παράστασης: https://youtu.be/J9taDVO1tJw?si=mH19vO8Ul1jXtxS3

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

30 Νοεμβρίου 2023

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45 - Γκάζι

Η Ελένη Σκότη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο τον Νοέμβριο του 2023 με το δημοφιλές και πολυβραβευμένο έργο του Φλοριάν Ζελέρ «O Πατέρας».

Ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, όταν ο πατέρας νοσήσει με άνοια λόγω γήρατος. Το τραγικό αυτό θέμα προσεγγίζεται με χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα, για αυτό και ο ίδιος ο Ζελέρ το χαρακτηρίζει ως τραγική φάρσα.

Δύο σημαντικοί ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά, στους ρόλους πατέρα και κόρης, ερμηνεύουν ένα ψυχολογικό όσο και υπαρξιακό κείμενο που θέτει θεμελιώδεις προβληματισμούς για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η διανομή ολοκληρώνεται με τους αξιόλογους ηθοποιούς Αλέξανδρο Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνο Σειραδάκη και Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αντρέ, ο πατέρας, πάσχει από άνοια και αρνείται να δεχτεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Καθώς προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα του κατάσταση, αρχίζει να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, την πραγματικότητα γύρω του, ακόμα και το ίδιο το μυαλό του. Η κόρη του από την άλλη μεριά αναζητά τις δικές της ισορροπίες στη ζωή της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί στο καθήκον της να φροντίσει τον ηλικιωμένο της πατέρα.

Η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα στο σπίτι, θα ειδωθεί από την οπτική γωνία του πατέρα, οδηγώντας τον θεατή σε μια διττή εμπειρία, αφενός της σύγχυσης του μεταξύ συναίσθησης της πραγματικότητας και διαστρεβλωμένων εντυπώσεων και αφετέρου εκείνης των κωμικοτραγικών στιγμών που συνεπάγονται.

Ο Φλοριάν Ζελέρ έγραψε το έργο το 2012, το οποίο απέσπασε βραβεία και διθυραμβικές κριτικές σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες όπως εν γένει όπου και αν ανέβηκε.

Ο Πατέρας μεταφέρθηκε με τρόπο υποδειγματικό και στη μεγάλη οθόνη το 2020, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Ζελέρ, με πρωταγωνιστή τον Άντονυ Χόπκινς, που απέσπασε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ η ίδια η ταινία είχε έξι υποψηφιότητες.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Φλοριάν Ζελέρ

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου

Kοστούμια: Μαρία Αναματερού

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Πηνελόπη Σαραφίδη, Μαρία Ζωμοπούλου, Ντίμη Θεοδωράκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Οργάνωση Παραγωγής: Μάρα Κονάκα, Σελίνα Μάνου

Παραγωγή: Νέο Σύγχρονο Θέατρο

Παίζουν:

Περικλής Μουστάκης, Ιωάννα Παππά, Αλέξανδρος Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου

Παραστάσεις

Τετάρτη 18.15

Πέμπτη 21.00

Σάββατο 21.15

Κυριακή 18.00

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

(σταθμός Μετρό: Κεραμεικός)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464380