Δηλητηριώδης ουσία και στη Μαλένα; Αυτό είναι το εύρημα που προβληματίζει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, την ώρα που η 33χρονη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

πισπιρίγκου μαλένα

Σκότωσε η 33χρονη και τα τρία της παιδιά; Οι ιατροδικαστικές και αστυνομικές αρχές της χώρας προσπαθούν να δώσουν απάντηση γύρω από την υπόθεση-θρίλερ, με τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη να βρίσκεται πλέον απέναντι από την σύζυγό του και να στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της. Οι φάκελοι για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών ανασύρθηκαν από το αρχείο και βρίσκονται πλέον στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Διαφωνίες στην επιτροπή;

Η επανεξέταση του πορίσματος για τον 3,5 ετών Μαλένα, του παιδιού που πέθανε πρώτο, έχει καθυστερήσει, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της άτυπης Επιτροπής Νίκος Καρακούκης δεν έχει παραδώσει ακόμα την απάντηση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών καθώς φαίνεται ότι κάτι περιμένει. Στην επιτροπή εκτός από τον Νίκο Καλογρηά συμμετέχει και η Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας και είχε συμπεράνει ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από ηπατική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, η ιατροδικαστής φαίνεται να έχει ενστάσεις και υποστηρίζει ότι η έκθεσή της ήταν απόλυτα έγκυρη.

Οι φθορές στο συκώτι

Κι ενώ έχουν ακουστεί διάφορα γύρω από ασφυκτική αιτία θανάτου του παιδιού, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News, ισχυρίστηκε ότι οι ιατροδικαστές ερευνούν πλέον ένα νέο σενάριο στην υπόθεση της Μαλένας. Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στο 3,5 ετών παιδάκι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μάλιστα, τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού έχουν προκαλέσει προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι δεν δικαιολογούνται. Οι ιατροδικαστές ερευνούν την μεγάλη φθορά στο ήπαρ του παιδιού, η οποία πιθανόν αποδόθηκε λανθασμένα σε ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα. Επιπλέον ούτε η περίπτωση ασφυκτικού θανάτου η οποία ακούγεται, θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια φθορά στο συκώτι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν οι ενδείξεις για τοξική ουσία η οποία μπορεί να είχε δράσει για κάποιο χρονικό διάστημα στο ήπαρ της Μαλένας, πριν τελικά το παιδί αφήσει την τελευταία του πνοή.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για εκταφή του κοριτσιού (σ.σ. σύντομα θα μεταφερθεί στον τάφο της Τζωρτζίνας καθώς έχει περάσει η τριετία) προκειμένου να γίνει έρευνα σε τρίχες από τα μαλλιά της, όπου ενδέχεται να έχει παραμείνει κάποια ύποπτη ουσία. Μάλιστα, η εκταφή της σορού θα βοηθήσει στο να ληφθούν περισσότεροι ιστοί που θα ερευνηθούν ενδελεχώς.

πηγή: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητέρα Πισπιρίγκου: «Μετά από τέτοια τραγωδία ασχολούνται με το αν το μαλλί μου είναι ίσιο»

Ο αργός θάνατος της Τζωρτζίνας: Της χορηγούσε κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Απρίλιο του 2021;

br