Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον ΟΛΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσία χιλιάδων Πειραιωτισσών και Πειραιωτών.

«Ζητώ να με στηρίξετε και τα επόμενα πέντε χρόνια. Να βάλουμε τον Πειραιά στην πρώτη ταχύτητα. Να δώσουμε στον Πειραιά την υπεραξία που έχει. Να τον κάνουμε σημαιοφόρο της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης. Μαζί μπορούμε. Μας ενώνει το όραμά μας για τον Πειραιά. Κάνω έκκληση προς τους παλιούς Πειραιώτες να επιστρέψουν στην πόλη μας. Να κάνουμε τον Πειραιά ξανά δυνατό και μεγάλο. Να ηγηθεί της εθνικής αναγέννησης. 

Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί προχωράμε. Για τη νίκη του Πειραιά μας, για τη νίκη των πολιτών. Για έναν Πειραιά με ισχυρή ταυτότητα.»

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Μιχαλολιάκος,  ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, αφού έκανε έναν απολογισμό των έργων που έγιναν  ένα προς ένα στην θητεία του και  παρουσιάζοντας  τους βασικούς στόχους της νέας πενταετίας.

 

«Για μας αντίπαλος ήταν και παραμένουν μόνο  τα προβλήματα της πόλης μας και όχι οι πολίτες του Πειραιά.

Για μας αντίπαλός μας ήταν οι νοοτροπίες που κράτησαν την πόλη για χρόνια στο χθες και όχι οι άνθρωποι που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές.

Για μας αντίπαλος ήταν όσοι δίχαζαν και έβαζαν μπροστά κομματικά λάβαρα και σημαιάκια, αντί να βάζουν μπροστά το καλό της πόλης και των πολιτών.

Για μένα αντίπαλοι μου είναι και παραμένουν μόνο τα προβλήματα του Πειραιά και συμμαχητές μου όλοι εσείς και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά του Πειραιά.»




ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Αγαπητοί φίλοι,

Ένα ευχαριστώ δεν φθάνει. Η απόλυτη, η βαθιά ευγνωμοσύνη μου πάλι δεν φθάνει.  Αυτό είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στον Πειραιά. 

3,5 χρόνια πριν,  εδώ από αυτό το σημείο, μαζί με όλους εσάς ξεκινήσαμε το ταξίδι στο όνειρο.

Στο όνειρο για έναν Πειραιά που μας Ενώνει.


Για έναν Πειραιά της αρχοντιάς, της λάμψης και της δημιουργίας. Για τον Πειραιά του αθλητισμού και του Ολυμπιακού.

Για έναν Πειραιά που δεν θα μας πληγώνει, αλλά θα μας κάνει περήφανους.

3,5 χρόνια μετά, μπορώ με περηφάνια να σας κοιτάζω στα μάτια. Όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.


Εδώ σε αυτή τη γωνιά του Πειραιά, όπου κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο, κατέθεσα σε εσάς την εντολή που μου είχατε δώσει για να βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αποχώρησα από αυτήν για να δώσω τη μάχη για τον Πειραιά μας.

Και δεν μετάνιωσα ποτέ που αποφάσισα να κάνω κόμμα μου τον Πειραιά.


Η αγάπη σας, η στήριξή σας, η εμπιστοσύνη σας,  μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να γυρίσω μαζί με τους συνεργάτες μου σελίδα σε μια πόλη που την είχαν όλοι ξεγραμμένοι.

Σε μια πόλη που την είχαν δέσει χειροπόδαρα με Μνημόνια πολύ πριν μπει η χώρα μας σε κρίση.

Αυτή τη νέα σελίδα του Πειραιά, τη γράφουμε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα. Χωρίς κομματικά λάβαρα, χωρίς μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς παρωπίδες.

 

Και θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα το Θεό που με αξίωσε να τηρήσω όσα υποσχέθηκα σε εσάς, στους πολίτες του Πειραιά, πριν από 3,5 χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια περάσαμε δύσκολα. Περνάμε δύσκολα. Αλλά αυτός ο τόπος, αυτή η πατρίδα,  αυτή η πόλη, έχει το δικαίωμα στο όνειρο, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Μπορεί ο Πειραιάς να τα καταφέρει και μας αξίζουν καλύτερες μέρες. Μπορεί ο Πειραιάς να είναι ο σημαιοφόρος της εθνικής αναγέννησης, της ανάκαμψης ολόκληρης της χώρας.     

 



Αγαπητοί φίλοι,

 

Εμείς από εδώ, από το εθνικό μας λιμάνι, από το ασφαλέστερο λιμάνι και το μεγαλύτερο της Ευρώπης στέλνουμε το μήνυμα ότι ναι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, με αγάπη, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με πίστη και με πολύ δουλειά. Με ενότητα.

Ενότητα ψυχής και ονείρων. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα λόγια και απαιτεί πράξεις και συνέπεια.

Και τα όσα πετύχαμε εδώ στον Πειραιά, 3,5  χρόνια τώρα, με λίγα, με ελάχιστα χρήματα, αλλά με πολύ αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της, επιβεβαιώνουν ότι ο Πειραιάς, η Ελλάδα δεν έχουν μόνο παρελθόν, έχουν και παρόν και μέλλον.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε το μεγάλο μας όπλο.

Τη συμμαχία Εργαζομένων-Δημοτικής Αρχής-Δημοτών.

Με αυτή τη συμμαχία κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα για την πόλη που ήταν η καθαριότητα. Είχα δεσμευτεί ότι σε 60 μέρες θα καθαρίσουμε τον Πειραιά και κάποιοι μας ειρωνευόντουσαν.

Ο Πειραιάς καθάρισε μέσα σε δεκαπέντε ημέρες.

Είχα δεσμευτεί ότι από τις πρώτες μας ενέργειες θα ήταν να απομακρύνουμε τον ΟΚΑΝΑ, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μιας μαφίας που λυμαινόταν το παζάρι, να βάλουμε τέλος στο παρεμπόριο που ντρόπιαζε την πόλη μας και έδινε τριτοκοσμική εικόνα.

Ότι είχαμε πει το κάναμε πράξη. Γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο ΟΚΑΝΑ έφυγε, το παζάρι λειτουργεί με όρους διαφάνειας, το παρεμπόριο παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν υπάρχει στον Πειραιά.

Είχαμε βάλει τους άξονες λειτουργίας μας:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΕΡΓΑ - ΛΙΜΑΝΙ-ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ


Κεντρικό μας μέλημα η οικονομική εξυγίανση ο σεβασμός κάθε ευρώ που κατέβαλλαν οι πολίτες, σε μια εποχή δύσκολη.

Είμαστε ο πρώτος, ο μόνος Δημόσιος Οργανισμός που ζήτησε και υλοποίησε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου και της

τ. Νομαρχίας, σε βάθος δεκαπενταετίας.

Όχι για να δικάσουμε και για να καταδικάσουμε. Αλλά για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι ώστε να μην αποκηρύσσουν συλλήβδην την πολιτική και τους πολιτικούς.

Από κει και πέρα διαφάνεια και λογοδοσία παντού. Παράλληλα οι εργαζόμενοι όπως και όσοι έχουν οικονομικές σχέσεις με το Δήμο πληρώνονται στην ώρα τους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Η Ελλάδα γνώρισε τα τελευταία χρόνια μια έκρηξη φτώχειας. Άνθρωποι, νοικοκύρηδες μέχρι χθες, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Για μας ήταν θέμα αρχής. Δεν ήταν υποχρέωση ήταν ανάγκη, να σταθούμε δίπλα στους πολίτες που η κρίση τους χτύπησε.

Δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη.

Κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος. Κανείς πολίτης στον Πειραιά χωρίς ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα.

Κανένα παιδί του Πειραιά δεν έμεινε εκτός παιδικού -βρεφονηπιακού σταθμού.

Και όλα αυτά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια της φτώχειας. Χωρίς να περιφέρουμε τους συμπολίτες μας από κανάλι σε κανάλι και από πλατεία σε πλατεία.

Και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειές μας, τους εθελοντές. Τους ανθρώπους που στηρίζουν το Γραφείο Αγάπης Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού που δημιουργήσαμε, τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς που μας στηρίζουν.

Γι’ αυτό για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω εδώ και  την εκκλησία μας,  και τον εμπνευσμένο Μητροπολίτη μας και για το έργο που κάνει, αλλά και για το ότι είναι δίπλα μας σε αυτές τις προσπάθειες στήριξης των συνανθρώπων μας.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Δημοτικό Θέατρο. Ανάψαμε το Φάρο του Πολιτισμού μας που για χρόνια ήταν σβηστός. Η επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου με την λάμψη του σηματοδοτεί την πολιτιστική μας αναγέννηση. Ηδη αρχίζουν και κατεβαίνουν πολίτες στον Πειραιά από την Αθήνα και άλλα μέρη για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του. Είμαστε καλοί θα γίνουμε καλύτεροι έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Το επιβεβαιώνει  το νεοκλασικό της Κανθάρου, που απέκτησε ζωή και έχει μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού. Θα το επιβεβαιώσει σε λίγες μέρες η νέα  λειτουργία της Πινακοθήκης με όρους υψηλής ποιότητας.

Το επιβεβαιώνουν οι εκατοντάδες δράσεις πολιτισμού που υλοποιήσαμε 3,5 χρόνια τώρα με Φορείς και Συλλόγους.

Το επιβεβαιώνει η Αμφικτιονία που διοργανώνουμε και έγινε θεσμός της πόλης.

Το επιβεβαιώνει το Βεάκειο Αμφιθέατρο που τα καλοκαίρια πλημμύρισε από κόσμο και φιλοξένησε κορυφαίους ανθρώπους της Τέχνης.

Θα το επιβεβαιώσει και το Ρολόι του Πειραιά, αυτού του συμβόλου της πόλης, που θα το ξαναχτίσουμε εκεί που ήταν για να δείξουμε ότι το παρελθόν μας και η ιστορία μας αποτελούν την δύναμη και τη δυναμική μας.


ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Καταφέραμε και πήραμε πίσω από τους καταπατητές την περιουσία του Δήμου μας. Οικόπεδα και κτίρια που κάποιοι είχαν ξεχάσει ακόμη και να τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο τα διεκδικήσαμε τα πήραμε και ανήκουν πλέον στον Πειραιά.

Τα κτίρια Φαντάσματα.

Ράλλειος. Εκεί ή θα γίνουν τα δικαστήρια του Πειραιά, όπως έχουμε προτείνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή θα την γκρεμίσουμε και θα δημιουργήσουμε πλατεία.

Πύργος. Ήδη έχει γίνει ο διαγωνισμός και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δημοπράτησή του.

Βίλα Ζαχαρίου. Είμαστε στην τελική ευθεία. Τον Σεπτέμβριο πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει το Αθλητικό Σχολείο και δίπλα το Αθλητικό Μουσείο του Πειραιά.

Το πετύχαμε ακόμη και με την αξιοποίηση του αυτοκινήτου του Δηλαβέρη σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα για τη διαφάνειά της διαδικασία που ήταν ξεχασμένο για να εξαφανιστεί και να καταλήξει στα χέρια κάποιου .

Στο νέο Πειραιά που δημιουργούμε  με τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν χωράνε, δεν έχουν καμία θέση.

 

ΕΡΓΑ

 

Αγαπητοί φίλοι,

Πριν από λίγο παρακολουθήσατε ένα βίντεο με τα έργα που υλοποιήσαμε 3,5 χρόνια τώρα αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε.

Ακόμη και η λέξη έργα ήταν εκτός του λεξιλογίου του Πειραιά. Της πόλης που πέρασαν Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν πήρε ούτε ένα έργο. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Έργα λοιπόν μικρά και μεγάλα, που βάζουν τον Πειραιά στο χάρτη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τα κάναμε πράξη.

Επιγραμματικά τα αναφέρω αν και τα περισσότερα τα ζείτε και τα είδατε να περνούν μπροστά σας.

Τα έργα τα επιβεβαιώνουν:


-Το Πάρκο Δηλαβέρη, που παραδόθηκε στους πολίτες και εκεί πλέον υπάρχει ένας μοναδικός παιδότοπος και ένας τεράστιος χώρος αναπλασθέντος πρασίνου.

-Το  Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που επέστρεψε στο Δήμο Πειραιά μετά από χρόνια εγκατάλειψης και παράδοσής του σε καταπατητές.

-Το επιβεβαιώνει ο νέος παιδικός σταθμός και παιδότοπος στο Νέο Φάληρο.

-Το επιβεβαιώνουν οι 30 καινούργιες παιδικές χαρές που δημιουργήσαμε και αναγεννήσαμε.

-Το επιβεβαιώνει η Εστία Νεανικής Επιχειρηματικότητας που δημιουργήσαμε ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βρουν δουλειά και να μείνουν στον Πειραιά.

-Εκσυγχρονίσαμε το στόλο μας και πλέον τα απορρίμματα μαζεύονται πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

-Παράλληλα στηρίξαμε δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και ενισχύσαμε την ανακύκλωση.

 

ΛΙΜΑΝΙ

 

Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με την ΟΛΠ ΑΕ  και σύντομα θα μας παραδοθούν περιοχές και κτίρια που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δράσεις, ώστε να αξιοποιηθούν από το Δήμο.

Παράλληλα για πρώτη φορά θα δοθούν στην πόλη ανταποδοτικά τέλη περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που οφείλονται για χρόνια στην πόλη.

Αυτά τα επιτυγχάνουμε χωρίς να κάνουμε τους επαναστάτες χωρίς αιτία και για τα μάτια του κόσμου. Αλλά μεθοδικά και με προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε οι μετοχές της εταιρείας να περάσουν στους Δήμους και στην Περιφέρεια.

 

 

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

 

 Ο Πειραιάς είχε κλειστεί για χρόνια στο καβούκι του. Έπασχε από φοβικά σύνδρομα. Η φήμη του ήταν αρνητική και το όνομά του απαξιωμένο.

Αυτή την εικόνα την αντιστρέψαμε. Δώσαμε στον Πειραιά την ευκαιρία να ανοίξει και πάλι τα φτερά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ήμασταν τιμώμενη πόλη στη Μασσαλία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2015 ο Πειραιάς  θα  είναι η τιμώμενη πόλη της Ευρώπης για την Ημέρα των Θαλασσών.  είναι η τιμώμενη πόλη της Ευρώπης για την Ημέρα των Θαλασσών.

Δεν είναι τυχαίο ότι θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε  το 2021 να είμαστε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θα το καταφέρουμε. Θα πάρουμε ξανά ότι μας ανήκει.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

 

Αγαπητοί φίλοι,

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς όνειρο, χωρίς όραμα. Και κυρίως μια πόλη, όπως ο Πειραιάς. Μια πόλη που πρέπει και μπορεί να γίνει Ναυτιλιακό Κέντρο και στην Πράξη. Με σύγχρονες υποδομές , διαδίκτυο και προσβασιμότητα σε επιχειρηματίες και επισκέπτες.

 Μια πόλη που μπορεί και πρέπει να γίνει πόλος έλξης των Τουριστών που έρχονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες με τα Κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο.

Μια πόλη που έχει μοναδικές ομορφιές και μια ακτογραμμή που δεν έχει καμία άλλη πόλη.

Þ               Καταφέραμε με τεράστιες προσπάθειες που καταβάλαμε να πετύχουμε τη δημοπράτηση έργων 100 εκατομμυρίων ευρώ, για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά: ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη, της Τρούμπας, του Πασαλιμανιού, ο νέος παιδικός σταθμός που θα κατασκευαστεί στο Πάρκο Δηλαβέρη.

Þ               Υλοποιήσαμε τις μονοδρομήσεις που για χρόνια βάλτωναν και αυτές στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της ατολμίας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Þ               Τα επόμενα δυο με τρία χρόνια θα γίνουν στον Πειραιά έργα που θα ξεπεράσουν τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Þ               Στην κορυφή το Μετρό. Το 2017 θα είναι στον Πειραιά και θα ακολουθήσει το Τράμ. Έργα που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό και θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα τονώσουν την αγορά. Θα κάνουν τον Πειραιά πιο ελκυστικό.

Þ               Ακολουθεί  η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου στο ΣΕΦ όπου θα δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου αλλά και έναν σύγχρονο παιδότοπο.

Þ                Παράλληλα ωρίμασε και θα ξεκινήσει η υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Σταθμού και της λεωφόρου που θα οδηγεί στο λιμάνι,  η ανάπλαση του ιστορικού δρόμου της  Πειραιώς σε συνεργασία με τους όμορους δήμους μέχρι το λιμάνι και από το Μοσχάτο μέχρι το Μικρολίμανο.

Þ               Ξεκινά η δημιουργία ποδηλατοδρομίουμίου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου.

Αυτήν την ανθρώπινη πόλη που σχεδιάζουμε όχι στα λόγια αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και πράξεις σας την περιέγραψα παραπάνω καταγράφοντας μια σειρά από έργα και πρωτοβουλίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κλείνοντας να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανέτρεψαν μια αρνητική παράδοση, ότι οι εργαζόμενοι είναι για να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί  υπερέβησαν τον εαυτό τους.

Τους άξιους συνεργάτες μου, τους ευχαριστώ γιατί ήσαν ο βασικότερος παράγοντας της εκλογής μας πριν από 3,5 χρόνια και ένας πολύ σημαντικός παράγων της πορείας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπολίτευση που με τον δικό της τρόπο εντόπιζε θέματα και μας άνοιγε και δρόμους. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους τους βουλευτές του Πειραιά, παρά την διαφορετική ιδεολογική αφετηρία είναι όλοι συμπαραστάτες του κολοσσιαίου έργου, που έχει αναλάβει ο Δήμος του Πειραιά.

Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που είναι δίπλα μας και θέλουν να κάνουμε μαζί πράξη, το όνειρο ενός Πειραιά υπερηφάνειας , αξιοπρέπειας.

Ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, ο Πειραιάς είναι πολιτισμός, είναι εμπόριο, είναι παράδοση, ο Πειραιάς είμαστε όλοι εμείς, ο Πειραιάς είναι η καρδιά της Ελλάδας.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν : ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης. Οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Κατσαφάδος και Αν. Νεράτζης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στ. Χρήστου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Κουμουτσάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Αγαλοπούλου.  Οι πρώην Δήμαρχοι  Πειραιά κ.κ. Χρ. Αγραπίδης και Στ. Λογοθέτης. Ο πρώην Βουλευτής Πειραιά κ. Β. Αποστολάτος.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης. Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Ανεμοδουρά. Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κα  Αν. Παλούμπη. Η Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου κα Μ. Τσανάκη. 

Οι παλιές δόξες του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Σιδέρης και κ. Νίκος Γιούτσος.

Οι τηλεπαρουσιάστριες κα Ελεονόρα Μελέτη και και Νόνη Δούνια.

Πρόεδροι και μέλη Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων του Πειραιά και πλήθος κόσμου.


Διαβάστε επίσης:

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΠ: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στον Πειραιά (Βίντεο + Φωτο)