ΚΥΘΗΡΑ: Αυτές είναι οι παραλίες που θα σας ξετρελάνουν φέτος το καλοκαίρι! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα Κύθηρα είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο τουριστικά νησιά της χώρας μας!

 
Πρόκειται για τον ιδανικό προορισμό που συνδυάζει πανέμορφα τοπία και τεράστια ιστορία.
 
Τα Κύθηρα φημίζονται και για τις υπέροχες παραλίες τους.
 
Αν λοιπόν φέτος σκέφτεστε σοβαρά να κάνετε διακοπές στα Κύθηρα, το Piraeuspress.gr σας παρουσιάζει τις πιο ιδανικές...
 
Κομπονάδα

1KOM

 
 
Υποκλιθείτε στην άγρια ομορφιά της παραλίας της Κομπονάδας. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή ενώ έχει μεγάλη έκταση και θεωρείται από τις ήσυχες παραλίες του νησιού.
 
 
 
Φυρή Άμμος

2KA

 
Η παραλία λέγεται έτσι για τα κόκκινα βότσαλα που έχει. Θα την βρείτε στα ανατολικά, μετά το χωριό Κάλαμος. Έχει μεγάλη έκταση και θεωρείται μία από τις καλύτερες του νησιού.
 
 
Χάλκος
 
Καταπληκτικός μικρός κόλπος με παραλία και νερά που έχουν το χρώμα του χαλκού.   Πολυσύχναστη παραλία στα νότια του νησιού και από τις καλύτερες του νησιού. 
 
 
 
Καλαδί

1KALS

 
Σίγουρα η καλύτερη παραλία των Κυθήρων.  Σήμα κατατεθέν του νησιού με τους περισσότερους επισκέπτες  να περνάνε οπωσδήποτε από εκεί για το μπάνιο τους.  Βρίσκεται κόντα στην Παλαιόπολη.
 
 
Διακόφτι
 
 
Η παραλία του Διακοφτιού, στο λιμάνι του νησιού, είναι η ιδανική για μικρά παιδιά και οικογένειες. Πολύ ρηχά νερά, με κατάλευκη άμμο.
 
 
 
Μελιδόνι
 
Βρίσκεται στα νότια δυτικά του νησιού και θα την βρείτε μετά το Λιβάδι ακολουθώντας το δρόμο του Δρυμώνα. Οργανωμένη παραλία με καντίνα και ξαπλώστρες, πολυσύχναστη. Έχει ψιλό βότσαλο και ωραίο βυθό για ατέλειωτες ώρες εξερεύνησης!
 
 
 
Καψάλι

1KAPS

 
Είναι οργανωμένη πλαζ  κάτω από την πρωτεύουσα των Κυθήρων. Διαθέτει ξαπλώστρες ενώ υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ. Είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού και έχει και νυχτερινή ζωή.
 
 
 
Παλαιόπολη

1PAL

 
Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού που βρίσκεται δίπλα στον Αβλέμονα.  Έχει άμμο με ψιλό βότσαλο και είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ ώρα για να απλώσεις την πετσέτα σου...
 
 
Φούρνοι

1FOY

 
Η παραλία βρίσκεται στο δρόμο για την Πλατειά Άμμο, μετά τον Καραβά. Είναι μικρή με βοτσαλάκι και θεωρείται σχετικά ήσυχη. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορείτε να μαζέψετε φασκόμηλο από τις γύρω πλαγιές.