ΑΝΝΑ ΡΩΣΣΟΥ: «Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε για τη γειτονιά μας, την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Άννα Ρώσσου είναι υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη και το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» 

- Έχει πολυετή εμπειρία στον Τουριστικό και Ξενοδοχειακό κλάδο σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

- Έχει πολυετή καριέρα ως ελεύθερη επαγγελματίας με δική της επιχείρηση

- Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή της 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η Άννα Ρώσσου συστρατεύεται με τον Γιώργο Πατούλη στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές καθώς έχει όρεξη να αγωνιστεί μαζί του για ένα καλύτερο μέλλον στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ:

Ποιος είναι ο λόγος που μια πετυχημένη επαγγελματίας, μπαίνει και ασχολείται με την πολιτική;

Στις 26 Μαΐου, αποφασίζουμε για το δρόμο μας, τη γειτονιά μας, την πλατεία μας, τη πόλη μας, αποφασίζουμε για την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.  Επίσης αποφασίζουμε για το που θέλουμε να πάει η Ελλάδα στο σύνολό της και πως οραματιζόμαστε το μέλλον μας. Θέλω να είμαι παρόν και θέλω να συμμετέχω σε αυτό!

Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε εσείς για τον Πειραιά;

Για να γίνει η Περιφέρεια Πειραιά η περιφέρεια που δικαιούμαστε και μας αξίζει, απαιτείται η δομή και η νοοτροπία που λειτουργεί μια επιχείρηση: Χρειάζεται αρχικά ένα όραμα, στην περίπτωση μας η αλλαγή για τον Πειραιά, η αλλαγή στα κακώς κείμενα του παρελθόντος, η απομάκρυνση από τα λάθη που έχουν γίνει.  Απαιτείται δομή και η ορθολογιστική σκέψη στα έργα που πρέπει να γίνουν στις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιφέρειας μας, στις δυνατότητες που υπάρχουν αν εκμεταλλευτούμε σωστά τα κοινοτικά κονδύλια που αφήνουμε μέχρι τώρα αχρησιμοποίητα.
Η εμπειρία μου λοιπόν και στις επιχειρήσεις και στον τουρισμό, η ενεργή ενασχόληση μου με το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τα κοινά, μου δίνουν τη γνώση και τη δύναμη να συνδράμω στην πραγματοποίηση του προγράμματος του Γιώργου Πατούλη για την περιφέρεια μας.

Πείτε μας ποια θεωρείται τα πιο δυνατά σας χαρακτηριστικά.

Η αγάπη μου για τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του καθενός μας, η αγάπη μου για την Περιφέρεια αλλά και την χώρα μας στο σύνολό της, είναι πιστεύω το πιο ισχυρό μου «όπλο» σε αυτή τη τιτάνια προσπάθεια.  Σε ότι έχω καταπιαστεί στη ζωή μου, αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις, όλο μου το χρόνο, το κάνω πάντα με τεράστια διάθεση και δεν ικανοποιούμαι αν δεν πετύχω το στόχο μου.

Γιατί με τον Γιώργο Πατούλη και τη Νέα Δημοκρατία;

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που έχει αποδείξει τις ικανότητες του και την εξαιρετική του δράση σε ότι έχει κάνει και έχει παντού διαπρέψει.  Έχει πίσω του έργο που είναι αυταπόδεικτο, κι έτσι σίγουρα θα πραγματοποιήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί και σε αυτό θέλω να είμαι δίπλα του.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που έβαζε πρώτα την Ελλάδα, πάντα έβαζε τον πολίτη πρώτο, πάντα βάζει τους υψηλότερους στόχους, και τους κάνει πραγματικότητα.  Οι άνθρωποι της νοιάζονται για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, για κάθε γειτονιά, για κάθε πόλη και περιφέρεια. Η Νέα Δημοκρατία αγαπά την πατρίδα, αλλά βλέπει ξεκάθαρα και την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα κι ότι αυτό συνεπάγεται.  Στην Περιφέρεια Πειραιά υποστηρίζει ένα αξιόλογο άνθρωπο, με ένα μεγαλεπήβολο όραμα που με την συνδρομή όλων μας μπορεί και πρέπει να γίνει η πραγματικότητα μας.

Με τι ασχολείστε σήμερα; Διαβάσαμε το βιογραφικό σας και είναι πολύ πλούσιο!

Αυτή τη στιγμή επαγγελματικά ασχολούμαι στον χώρο του τουρισμού, αλλά και με τις σπουδές μου στη ψυχολογία βοηθώ τους συνανθρώπους μας που έχουν καταπονηθεί από τη δύσκολη τους καθημερινότητα, να βρουν ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο τους και να πιστέψουν ότι αυτό που τώρα βιώνουμε δεν είναι η αληθινή Ελλάδα.

Οι «ανησυχίες» μου είναι πολλές, οι δραστηριότητες ποικίλες, και πιστεύω ότι πολλά μπορούν να γίνουν για να γίνουμε όλοι ξανά περήφανοι ως Έλληνες, να βγάλουμε την χώρα μας από το τέλμα, να επαναφέρουμε πίσω στην Ελλάδα μας τους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν προσφέροντας τους δουλειές, ελπίδα, μέλλον, στη χώρα που τους γέννησε!

Έχει προοπτικές ανάπτυξης η Ελλάδα;

Η Ελλάδα και ο Πειραιάς ιδιαίτερα έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης.  Έργα να γίνουν, υπάρχουν πολλά:
Ο τουρισμός, ίσως το πιο δυνατό μας όπλο ως χώρα, μπορεί να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο πόλο έλξης για ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς τουριστών, μια πηγή εισοδήματος που θα δώσει νέα ώθηση στην Περιφέρεια και τη χώρα.
Το λιμάνι του Πειραιά, με τη στρατηγική του θέση μπορεί να εξελιχθεί στο σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου.

Τα κοινοτικά κονδύλια μπορούν να ενισχύσουν τα έργα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν έχουμε μέχρι τώρα εκμεταλλευτεί σωστά: ηλιακή και αιολική ενέργεια για παράδειγμα που μέχρι τώρα βρίσκονται σε νηπιακή κατάσταση.

Η διαχείριση αποβλήτων, ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια, μπορεί να μετατραπεί σε μια εξαιρετική πρόκληση μέσω της ανακύκλωσης.

Οι προοπτικές είναι πραγματικά τεράστιες.  Χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, με διάθεση, με κέφι για δουλειά.

Ένας τέτοιος άνθρωπος, πιστεύω, είμαι κι εγώ και για αυτό ζητώ, στις 26 Μαϊου, την ψήφο σας για την Περιφέρεια Πειραιά!