ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΦΡΥΣΙΡΑ: «Η ύπαρξη του Δημοτικού Θεάτρου δεν φτάνει για την ανάπτυξη της πολιτιστικής ταυτότητας στον Πειραιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Βιργινία Φρυσίρα είναι υποψήφια Κοινοτική σύμβουλος στην Β’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

- Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξή της

Η σκηνογράφος και υποψήφια Κοινοτική σύμβουλος στην Β’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο, Βιργινία Φρυσίρα αναλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς καθώς προτείνει και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Τι πιστεύετε ότι θα αναδομήσει την πνευματική ανάπτυξη των πολιτών του Πειραιά;

Μην ξεχνάμε ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη  που στοιχειοθέτησε την ύπαρξη του Ευρωπαικού Πολιτισμού διότι αν το 380πχ ο Θεμιστοκλής δεν είχε πάρει την απόφαση να ναυμαχήσει και να νικήσει τον Ξέρξη ο πολιτισμός δεν θα είχε διέξοδο προς την Ευρώπη αφού η Ελλάδα θα είχε σκλαβωθεί στους βαρβάρους. Η ύπαρξη του Δημοτικού Θεάτρου σαν πολιτισμικό στολίδι δεν φτάνει για την ανάπτυξη της πολιτιστικής ταυτότητας των Πειραιωτών χρειάζονται πυρήνες πολιτισμού όπως πχ η θεατρική ομάδα ΘΥΡΣΟΣ που να παράγουν κοινωνικό έργο και πολιτισμό και να στηριχθούν πραγματικά και ουσιαστικά από την Δημοτική Αρχή

Τι σας ώθησε να θέσετε τον εαυτό σας σε υποψηφιότητα στο πλευρό του Νικόλαου Βλαχάκου;

Τα κριτήρια μου έχουν αναπτυχθεί μέσα από την διαδρομή μου στο κομμάτι αυτό του πολιτισμού μας που ονομάζεται θέατρο αφού είμαι και σκηνογράφος , μέσα από αυτό έχω αναπτύξει κριτική σκέψη η οποία με βοήθησε και διέκρινα στην οντότητα του κου Βλαχάκου πέραν ενός σωστού Δημόσιου Λειτουργού στο έργο του ως γιατρός  διέκρινα έναν άνθρωπο ευαίσθητο ειλικρινή και με μεγάλο όραμα για την πόλη μας.

Ποιες είναι οι πρωταρχικές βάσεις που θα θέτατε ως υποψήφια για μια καλύτερη πόλη;

Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για μια πόλη είναι να είναι καθαρή, να έχει όσο γίνεται περισσότερο πράσινο  και να δημιουργήσει καλύτερο και ασφαλέστερο βιοτικό επίπεδο στους πολίτες της.

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο;

Ο Πειραιάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και πρέπει με σωστούς τρόπους να το  εκμεταλλευτούμε αυτό,  έτσι ώστε οι τόσες χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο λιμάνι μας να μένουν και να επενδύουν χρήματα στη πόλη μας. Με αυτόν τον τρόπο και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και μια καλύτερη εικόνα θα βγάλει η πόλη μας προς τα έξω. Αυτό φυσικά ανεβάζει και το βιοτικό μας επίπεδο .

Ποιες σκέπτεστε σαν καλύτερες προτάσεις σαν κοινοτικός σύμβουλος για την ανάπτυξη της κοινότητας που ανήκετε;

Θεωρώ πως κάθε κοινότητα του Δήμου μας έχει  κοινό σκοπό, την καθαριότητα, την καλύτερη αστυνόμευση, το πράσινο, το κυκλοφοριακό και την ανάπτυξη του πολιτισμού .

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΦΡΥΣΙΡΑ: Υποψήφια Κοινοτική σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο