ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΛΑΚ: «Δεν σκοπεύω να αφήσω σε λάθος χέρια την τύχη του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Άννα- Μαρία Χαλλάκ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

– Είναι οικονομολόγος 

- Μιλά στο Piraeus Press για τις ελλείψεις του Πειραιά, την υποψηφιότητά της και για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στον τόπο της 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press 

Η Άννα- Μαρία Χαλλάκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η ίδια προχωρά στη ζωή με γνώμονα το σεβασμό στις παραδόσεις αυτού του τόπου.

Θέλοντας να συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τόπου της έθεσε υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:  

Μπορεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να είναι παράλληλα και μια πόλη ανθρώπινη;

Ποιος είπε πως μια μεγάλη πόλη - λιμάνι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα μια πράσινη όαση, μια καθαρή και ασφαλής πόλη, που θα υπερασπίζεται πρωτίστως τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της;

Θέλουμε το λιμάνι μας να γίνει πιο ισχυρό, όχι όμως σε βάρος των οικογενειών, που κατοικούν στις γειτονιές του Πειραιά και ιδίως όχι σε βάρος των παιδιών τους, που είναι η ελπίδα αυτού του τόπου.

Ας μην ξεχνάμε… Οι Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί πρώτοι μελέτησαν αυτό που τώρα ονομάζουμε χρυσή τομή.

Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία και δε μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα επαναλαμβάνει. Ως Έλληνες, έχουμε την τύχη να γεννηθούμε σε έναν τόπο με πλούσια ιστορία και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ώστε αυτή η ιστορία να μην αποτελεί χρυσό οδηγό στα επόμενα βήματά μας.

Τι σημαίνει για εσάς «Nα βρούμε τη χρυσή τομή» στην περίπτωση του Πειραιά;

Προσωπικά πιστεύω πως οφείλουμε να επιδιώξουμε την άριστη συνεργασία μας με το υπουργείο ναυτιλίας ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της πόλης και η συνεχής ανάπτυξή της, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Παράλληλα όμως, ζώντας σε πόλη, το φυσικό περιβάλλον ήδη περιορίζεται στο αστικό τοπίο, το οποίο μάλιστα στην περίπτωση του Πειραιά δεν περιλαμβάνει και τους απαραίτητους χώρους ή τις δράσεις, εκ μέρους του δήμου, για άσκηση ή και ψυχαγωγία.  Για παράδειγμα, η πολλή κίνηση ή ο τρόπος με τον οποίο είναι διαμορφωμένο το οδικό δίκτυο μπορεί να αποτρέπουν κάποιους από το περπάτημα. Είναι απαραίτητη λοιπόν, μεταξύ άλλων, μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική μελέτη για ένα τόσο σοβαρό θέμα του Πειραιά.

Παράλληλα, η καθαριότητα της πόλης (συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης) αλλά και η αποτελεσματική αστυνόμευση για την αντιμετώπιση προβλημάτων παραβατικότητας περιλαμβάνονται στα θέματα που με απασχολούν ιδιαίτερα.

 Είστε μία νέα και δραστήρια γυναίκα που έχει ήδη ένα γεμάτο πρόγραμμα μέσα στην ημέρα. Τι σας ώθησε ώστε να θέσετε υποψηφιότητα;

Αν και νέα, έχοντας γιορτάσει τα 30 μου έτη πλέον, δεν ξεχνώ τις ιστορίες για τον Πειραιά μας, που μου διηγούνταν οι γονείς και οι παππούδες μου και που, με τη σειρά τους, είχαν ακούσει από τους δικούς τους γονείς και παππούδες. Επομένως δεν μπορώ παρά να προχωρώ στη ζωή με γνώμονα το σεβασμό στις παραδόσεις αυτού του τόπου. Παράλληλα όμως μνημονεύω και τα κακώς κείμενα της πόλης που μένουν ίδια και απαράλλαχτα από γενιά σε γενιά.

Τι έχετε εσείς να προσφέρετε στον Πειραιά;

Ο Πειραιάς είναι η πόλη που μου έδωσε ρίζες για να επιστρέφω αλλά και φτερά για να πετάξω μακριά, αναζητώντας νέους ορίζοντες και τακτικές που θα φέρουν την αλλαγή στην πόλη μας. Έχοντας ζήσει σε μεγάλες πόλεις – λιμάνια, όπως στο Ρότερνταμ και τη Σανγκάη, ο Πειραιάς παρέμεινε διαχρονικά το λιμάνι της καρδιάς μου. Έτσι σπουδάζοντας και δουλεύοντας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επέλεξα συνειδητά, ως ώριμη ενήλικας πλέον, να μείνω και να εργαστώ στον Πειραιά και, μέσω της υποψηφιότητάς μου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, να μη μείνω αμέτοχη, κρίνοντας στρατηγικές, βολικά από την άνεση του καναπέ μου. Δεν σκοπεύω να αφήσω σε λάθος χέρια την τύχη του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα εγώ και οι πρόγονοί μου και ευελπιστώ να ζήσουν τα παιδιά μου.

Ποια πιστεύετε πως είναι η μυστική συνταγή για να γίνει ο Πειραιάς μια Πόλη Πρότυπο;

Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Μία μικρή κίνηση από όλους μας είναι μια τεράστια αλλαγή συνολικά. Πυρήνας της κάθε ομάδας είναι τα άτομα, δηλαδή οι προσωπικότητές τους. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για μια πόλη πρότυπο είναι να την εκπροσωπούν άνθρωποι με ιδανικά, αξίες, ήθος, αξιοπρέπεια αλλά και ενδιαφέροντα στη ζωή. Άνθρωποι που ζουν ή και εργάζονται στην πόλη. Το δεύτερο και εξίσου βασικό είναι να τίθενται ξεκάθαροι στόχοι και ακριβής προγραμματισμός για την υλοποίησή τους. Πέρα από την αγάπη για την πόλη μας και την καλή διάθεση, απαιτείται δεξιοτεχνία και γνώσεις.

Τι κοινό έχουν ένας γιατρός, όπως ο κ. Νικόλαος Α. Βλαχάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και μία οικονομολόγος όπως εσείς; Πώς μπορούν να συμβάλλουν στον τόπο μέσω της πολιτικής δράσης;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, η προσωπικότητα των μελών μιας ομάδας και η ομαδική δουλειά για την επίτευξη των στόχων είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Από εκεί και πέρα, μία ομάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους με διαφορετικές εικόνες και εξειδίκευση ώστε, έκαστος στο είδος του, να συμβάλλουν στο κοινό καλό. Σε κάθε περίπτωση η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας είναι υπεράνω του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου και αποτελεί το στοιχείο που πρέπει να ενώνει όλους εμάς τους γνήσιους Πειραιώτες.

Τέλος, σε όλα τα παραπάνω να μην ξεχνάμε πως είμαστε εμείς οι ίδιοι που μεγαλώσαμε και ζούμε στον Πειραιά και γνωρίζουμε εκ των έσω τα προβλήματά του, τα οποία και θα υπηρετήσουμε μέσα από τη θέση τιμής και ευθύνης που αποζητούμε να μας δοθεί, αυτή των εκλεγμένων από τους συντοπίτες μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΛΑΚ: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο