Πέντε κανόνες για να απολαύσει το παιδί ακίνδυνα τον ήλιο


Ο ήλιος όσο απαραίτητος είναι για τον οργανισμό τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ειδικά τα μικρά παιδιά πρέπει να παίρνουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ακολουθώντας 5 απλούς, βασικούς κανόνες, το παιδί σας μπορεί να απολαμβάνει άφοβα τον ήλιο χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

1.Αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Επιλέξτε ένα αντιηλιακό φαρμακείου ειδικό για παιδιά με πολύ υψηλό δείκτη και τοποθετήστε το σε όλο το σώμα αλλά και το πρόσωπο του παιδιού 30 λεπτά πριν την έκθεση του στον ήλιο. Επαναλάβετε κάθε φορά που βουτάει στην θάλασσα ή κάθε 2-3 ώρες σε περίπτωση που δεν είναι σε παραλία.

2.Φορέστε ελαφριά ρούχα ώστε να καλύπτεται το σώμα του παιδιού. Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα που να μη ζεσταίνουν υπερβολικά το παιδί αλλά είναι αρκετά για να το προστατεύουν από την ακτινοβολία.

3.Αποφύγετε την έκθεση του παιδιού στον ήλιο από τις 11:00 μέχρι και τις 16:00. Εάν αυτό είναι αδύνατο, φροντίστε το παιδί να φοράει αντιηλιακό και τα κατάλληλα ρούχα, όπως επίσης και να είναι κάτω από μια ομπρέλα.

4.Χρησιμοποιείτε after sun. Ακόμη κι αν το παιδί δεν έχει εγκαύματα από τον ήλιο, το after sun ανακουφίζει το δέρμα του.

5.Φορέστε στο παιδί γυαλιά ηλίου. Τα μάτια είναι εξίσου ευαίσθητα με το δέρμα στις ακτίνες του ήλιου. Μάθετε το παιδί να φοράει γυαλιά και επιλέξτε ένα ζευγάρι με μεγάλη προστασία στην υπεριώδη ακτινοβολία.