Αποκριάτικα Εργαστήρια στο Θέατρο 104

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 «Αποκριάτικο Κάλεσμα από την Ομάδα των Πέντε Εποχών!!»

   3 Αποκριάτικα Εργαστήρια, 3 Παρασκευές στο Θέατρο 104

«Κέφι, παιχνίδια, γέλια, μάσκες μουσικές, μεταμορφώσεις ... Είναι μόνο κάποια από τα συστατικά, που  συνθέτουν το απόλυτο αποκριάτικο ξεφάντωμα! Μανούλες πάρτε τα μικρούλια σας από το χέρι και ελάτε να γίνουμε μια παρέα που θα χορέψει, θα ταξιδέψει, θα ονειρευτεί, θα παίξει, θα νιώσει, θα απελευθερωθεί και … τελικά θα καρναβαλιστεί »

Η  Σοφία Παπαδοπούλου ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Πέντε Εποχών, φιλοδοξεί να μεταδώσει στα παιδιά το κλίμα των ημερών αλλά και να «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα, με τρία μοναδικά αποκριάτικα βιωματικά εργαστήρια, που βασίζονται στην τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού! Ο χρωματιστός δράκος της Αποκριάς, το Κομφετί, ο Αρλεκίνος, ο Πανταλόνε, ο λυπημένος Κλόουν είναι μερικοί από τους χαρακτήρες που θα συναντήσουμε και μαζί τους τα παιδιά θα «ξετυλίξουν» τις πιο όμορφες, τις πιο μαγικές αλλά και τις πιο χαρούμενες ιστορίες!!

Πληροφορίες Εργαστηρίων

Τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών, στεγάζονται στο Θέατρο 104 από το 2014 και λειτουργούν από την πρώτη Παρασκευή του Οκτώβρη μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων τα παιδιά  σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και  συνεργασία (χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους), έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με την δική τους αλήθεια και να ανακαλύψουν τον «έναν», τον «μοναδικό» εαυτό τους, να κινητοποιήσουν μηχανισμούς προσαρμογής και τελικά να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν, να σχετιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής. Συγκεκριμένα: μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκουν μόνα τους απαντήσεις και λύσεις, μαθαίνουν να «αναγνωρίζουν» τα συναισθήματα τους και τα συναισθήματα των άλλων, ενισχύουν την αισθητική καλλιέργεια και την γλωσσική τους  ανάπτυξη.

Με πολλαπλά ερεθίσματα  (από τις τέχνες, την κοινωνική ζωή, ψυχολογία, λογοτεχνία κα) και τεχνικές (θεατρικό παιχνίδι, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων)  τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών λειτουργούν ως ένα «πεδίο δράσης», που αποτελεί για τα παιδιά πηγή ευαισθητοποίησης, έκφρασης, επινόησης, αλληλεπίδρασης, αυτοπεποίθησης, αποδοχής, έκπληξης, διασκέδασης, απόλαυσης και στοχασμού! Ο κύκλος των εργαστηρίων ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς όπου τα παιδιά έχουν την χαρά να μοιραστούν την εμπειρία τους, στην δική τους παράσταση που πραγματοποιείται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104.

Αποκριάτικα Εργαστήρια:

Παρασκευές 1,8 & 15 Μαρτίου

  • Για παιδιά 2 -5,5 ετών 17:30 – 18:30

  • Για παιδιά 6-10 ετών 19:00 – 20:30

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σοφία Παπαδοπούλου-Ελίνα Κολλιάκη

 

ΘΕΑΤΡΟ 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2121 010582 & 6932 321039

www.omada5epoxon.gr

E-mail: info@omada5epoxon.gr

Instagram: omada5epoxon

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Κύκλος 3 Αποκριάτικων Εργαστηρίων: 30€

Κύκλος 5 Εργαστηρίων Μαρτίου: 45€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 6932 321039